Постапокалиптични филми винаги е имало – идеята да се отървеш от всички странични разсейвания на съвремието и да покажеш героите си в най-чистата им форма, изправени пред нечувани трудности, винаги е привличала кинотворците. Характерът на апокалипсиса в подобни филми всъщност практически няма значение, важен е резултатът от него, но определено особено в последните години, той е основно климатичен.

Нов такъв филм се задава на хоризонта съвсем скоро, при това продуцирана от Бенедикт Къмбърбач, който дори има и кратка поява. В главната роля обаче е Джоди Комър, която напоследък гледаме все повече. Харесваме я много и стискаме палци всеки един от нейните проекти да работи – за качествата ѝ като актриса вече нямаме съмнения.

Филмът се нарича The End We Start From и е адаптация на едноименния роман на Меган Хънтър. Историята разказва за млада майка, която заедно с партньора си и бебето им, са принудени да напуснат Лондон и да заживеят в английската провинция, заради катастрофални наводнения.

Вижте трейлъра сега:

The End We Start From наистина ни изглежда (поне визуално) сравнително стандартно като за постапокалиптична драма – цветовете и костюмите сякаш са взети от същия склад като тези в The Last of Us, например. Само че винаги сме смятали, че начина да се разказват подобни истории е точно през призмата на едно семейство или едни определени герои, които ще видим в щастливите им моменти също, за да можем да усетим какво са загубили. Трейлърът освен това ни показва страхотен завой между невинната игра на майката с бебето ѝ, до екзистенциалната криза на ситуацията ѝ, което много ни првлича.

Страхотният актьорски състав определено също не е за изпускане. Комър е ясна, партньорът ѝ е изигран от Джоел Фрай, когото много харесахме в Our Flag Means Death, а с малки роли ще се включат и Бенедикт Къмбърбач, Марк Стронг, Катрин Уотърстън и Нина Сосаня, които винаги бихме гледали.

The End We Start From е режисиран от Махалия Бело (The Long Song, Requiem). Сценарият е адаптиран от едноименния роман на Меган Хънтър, като самата тя е работила по него заедно с Алис Бърч. В главните роли са Джоди Комър, Джоел Фрай, Марк Стронг, Нина Сосаня, Катрин Уотърстън, Джина Маккий и Бенедикт Къмбърбач.

Премиерата е насрочена за 8 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *