Детективският жанр никога няма да омръзне нито на нас, нито на широката публика – винаги ще бъде интересно да ракриваме нова мистерия, да следваме уликите и да наблюдаваме как някакъв следовател се опитва да навърже историята и да открие убиеца. Когато пък това се случва на интересна локация или пък има какво да каже за обществото, става още по-интересно. Стискаме палци на новия лимитиран сериал на FX успешно да използва поне някои от тези елементи, защото нестихващата ни любов към жанра ни кара само повече да се разочароваме, когато някой не се справи добре, боравейки с него.  

Сериалът се нарича A Murder at the End of the World и разказва за младата хакерка Дарби Харт, която е поканена на гости в отдалеченото имение на мистериозен милиардер, където (естествено) един от гостите умира след вечерята. Историята на повърхността си е практически същата като Glass Onion, пък и напоследък виждаме много подобни филми – такива, в които мръсно богатите са и покварени до мозъка на костите си.

Тук обаче нямаме Беноа Бланк, а Дарби Харт, в чиято роля ще влезе Ема Корин. Милиардерът ще бъде Клайв Оуен, което въобще не ни учудва – високопарният английски акцент винаги е подходящ за мрачни богаташи, криещи опасни тайни.

Вижте трейлъра сега:

Хиперстилизацията на кадрите, които виждаме в трейлъра, определено много ни привлича. Освен това загатването за идеята, че животът на героинята е можел да бъде различен, ако беше взимала различни избори, също ни харесва, макар че и такива филми сме гледали достатъчно. Любопитно ни е доколко това ще бъде главна част от историята в A Murder at the End of the World или фокусът ще бъде върху убийството. Пък и нямаме нужда някой постоянно да открива топлата вода – добре структурираната мистерия, особено поставена на фона на красив пейзаж, може да ни бъде напълно достатъчна сама по себе си. 

A Murder at the End of the World е създаден и написан от Брит Марлинг и Зал Батманглиж (The OA, The East). В главните роли ще видим Ема Корин, Клайв Оуен, Харис Дикинсън, Брит Марлинг, Алис Брага, Джоан Чен, Джърмейн Фаулър и Райън Хадад.

Първият от седем епизода ще бъде пуснат по FX на 14 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Историята на повърхността си е практически същата като Glass Onion
    *****
    Историята, како, всъщност е практически Агата Кристи стайл. Но нали сте по детективските истории които на Вас никога няма да омръзнат, от къде да знаете? Хоризонтът ви се изчерпва Glass Onion продукции…