Премиерата на Убийци на цветната луна („Killers of the Flower Moon“) на Мартин Скорсезе наближава все повече и вече нямаме търпение. Наскоро бе обявено, че Apple няма да дебютират филма с expanding release в няколко кина в Щатите, след което да стигне и до по-широка аудитория, а ще го пуснат директно на 20 октомври по целия свят – стратегия, характерна за големи, касови проекти. Уважаваме амбициите, които студиото има за филма – това го прави най-близкото нещо до интересен блокбъстър в края на годината (след като Дюн: Част втора бе изместен).

Маркетинг кампанията започна още през май, когато бе премиерата на филма в Кан, и всичко което сме видели досега ни е радвало много. Сега, като за последно напомняне, Apple и Paramount пуснаха нов пълен трейлър:

За нас това определено е най-малко симпатичният трейлър, представляващ основно изложение на историята на филма. Цялостната визия обаче все още ни вълнува – напрежението, висящо над студено заснетата Америка от началото на миналия век, в която традиционализма се бори с (и бива поглъщан от) възхода на капитализма. Особено много ни вълнува ролята на Лили Гладстон, за която чуваме само хвалби, но чак в този трейлър сякаш усетихме присъствието на нейната героиня. Също така нямаме търпение да видим и дали слуховете за триумфалното изпълнение на Леонардо Дикаприо са верни – актьорът е най-добър, когато работи със Скорсезе, а това не се е случвало от 2013 г.  

Няма филм тази година, за който да се надяваме повече да бъде успешен. Ако Убийци на цветната луна събере аудитория из целия свят наистина ще имаме надежда, че успехът на Барби и Опенхаймер има реални позитивни ефекти върху ходенето на кино. Но уви, колкото и да се надяваме, не вярваме, че наистина ще се случи. Всеки, който е гледал последните няколко предложения на Скорсезе знае, че трейлърите, макар и да ни харесват, се опитват да продадат различен филм от този, който наистина ще видим. Оценяваме амбициите тук, не защото са повод за исторически спектакъл, а защото ще видим рядката търпелива, автентична драма в голям мащаб… но не можем да се надяваме, че това ще доведе до боксофис, който да изплати големия бюджет на продукцията. И все пак за феновете на киното ще бъде безгранично удоволствие да се върнем дори за малко към ерата, когато такъв тип филми, режисирани от Джон Форд или Хауърд Хоукс, не просто са били правени редовно за големия екран, а и са били посрещани топло от зрителите във всички киносалони.

В случай, че се нуждаете от припомняне, ето официалния синопсис на Убийци на цветната луна:

В началото на XX век петролът донася богатство на народа Осейдж, който за една нощ става един от най-богатите в света. Богатството на тези индианци веднага привлича бели пришълци, които манипулират, изнудват и крадат колкото се може повече пари от Осейдж, преди да прибягнат до убийство. Базиран на истинска история и разказан чрез невероятния романс на Ърнест Бъркхарт (Леонардо ди Каприо) и Моли Кайл (Лили Гладстон), Убийците на цветната луна е епична уестърн криминална сага, в която истинската любов пресича пътищата си с неописуемо предателство.

Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon) e режисиран от Мартин Скорсезе, който е и сценарист заедно с Ерик Рот (Форест Гъмп, Вътрешен човек, Мюнхен). Продуценти са Мартин Скорсезе, Дан Фридкин и Брадли Томас. Наред с Леонардо ДиКаприо, Лили Гладстоун и Робърт Де Ниро, в ролите влизат Джеси Племънс, Брендан Фрейзър, Танту Кардинал, Кара Джейд Мейърс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Уилям Белау, Джейсън Изабел, Луис Канселми, Скот Шепърд, Стърджил Симпсън и др.

Премиерата е на 20 октомври 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *