Лятото е подходящо време за наваксване с нови проекти, които получават шанс за среща с по-широка от фестивалната публика. Сред интересните заглавия се оказва и един филм на А24, който е бил включен в Сънданс през януари и ще бъде представен в селекцията на нюйоркския филмов фестивал, подготвящ своето издание № 61.

Филмът е All Dirt Roads Taste of Salt – пълнометражен дебют на младата режисьорка, поетеса и фотограф Рейвън Джаксън, получил номинации за най-добър филм в конкурсните програми на Сънданс и Сан Себастиан. Джаксън споделя, че някои специални снимки, уловени моменти във времето, са ѝ послужили като вдъхновение за конструирането на историята във филма – специална роля са изиграли снимки на нейната майка. „Те отвориха своеобразен прозорец, през който да изучавам главната героиня Макензи, и ми помогнаха да навляза дълбоко в този особен филмов свят,“ споделя режисьорката.

Чарлийн Маклури е поетеса, посветила живота си на учителската кауза, която прави впечатляващ актьорски дебют в главната роля на All Dirt Roads Taste of Salt – именно в нея Рейвън Джаксън вижда своята героиня Мак. Останалите роли са разпределени между Моузес Инграм, Реджиналд Хелмс джуниър, Зейнеб Ях, Шийла Атим и Крис Чалк. Интересен детайл в развитието на този филм е фактът, че сценаристът и режисьор Бари Дженкинс (Moonlight, If Beale Street Could Talk) селектира проекта във водения от него уъркшоп за сценарии – 2019 Indie Memphis Black Filmmaker Residency for Screenwriting. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Историята представлява лиричен образ, развиващ се през няколко десетилетия, на живота на една жена от Мисисипи – увлекателен, изпълнен със съчувствие и любов, богато нюансиран портрет, една красива ода за поколенията и местата, които са повлияли върху развитието на хората през годините…

Джаксън пресъздава един живот, изпълнен с любов, разочарования, скръб, но и с надежда. Този поетичен разказ очаква срещите си с публиката в Австралия, Испания и Великобритания през есента, след като стартира разпространението му в САЩ с премиера на фестивала в Ню Йорк.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *