Младежите четат, но и обичат да виждат героите от книгите си на големия екран. Така е било винаги, но след като пълнометражните филми, посветени на олимпийските богове и Пърси Джаксън се провалиха като експеримент преди десетилетие, сега вероятно Disney+ са си извадили поука къде точно да насочат усилия и финанси, за да привлекат най-много публика.

На „простосмъртните“ ще напомним, че Пърси е 12-годишен полу-бог, който трябва да спре Кронос и титаните в опита им да разрушат Земята. В подготвяната поредица Percy Jackson And The Olympians Пърси и приятелите му Гроувър и Анабет поемат на вълнуващо пътешествие, след като Джаксън е обвинен от самия всесилен Зевс гръмовержец за крадец на прочутата му светкавица.

Шоурънъри на поредицата са Джон Стайнберг (Jericho, Human Target, Black Sails, The Old Man) и Дан Шолц, режисьор на първите два епизода е Джеймс Бобин (Muppets Most Wanted, Alice Through the Looking Glass, Dora and the Lost City of Gold), останалите епизоди режисират Андерс Енгстрьом и Джет Уилкинсън, а в екипа на изпълнителните продуценти са авторът на романите и сценарист на сериала Рик Риърдън, заедно със съпругата си Ребека, шоурънърите, както и Елън Голдсмит-Вейн, Брет Сълки, Джеръми Бел и Д. Дж. Голдберг (The Gotham Group).

Начело на актьорския екип в ролята на Пърси е Уокър Скобъл (The Adam Project, Secret Headquarters), Анабет е Лий Сава Джефрис, а Гроувър е Ариан Симхадри. На младежите партнират Лин-Мануел Миранда (Хермес), Меган Мълали (фурията Алекто), Тоби Стивънс (Посейдон), Вирджиния Къл, Джейсън Манцукас (Дионис), Джей Дуплас (Хадес), Глин Търман (кентавърът Хирон), Ланс Редик (Зевс), Адам Копланд (Арес), Чарли Бушнел, Диор Гудджон, Джесика Паркър Кенеди, Оливеа Мортън, Сюзан Крайър, Тим Шарп и Тимъти Омундсон (Хефест).

Първите два епизода на Percy Jackson And The Olympians ще се появят в платформата Disney+ на 20 декември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Безспорно са взели поука.
    Филмите се провалиха, защото бяха безинтересни. Поради ред причини. Със сериала виждам, че са заложили на дайвърситито, сигурен начин, че вървят към поредица от един сезон.

    Авторчето може да се поинтересува колко сериала бяха спрени за догодина заради липса на гледаемост и изгледи за профит. И може да престане да пише глупости.

    1. JoTo, stumbled on your comment and then stumbled on a short description of people like you:

      https://www.youtube.com/shorts/B8rSpt0VpfE

      Now, when you watch it 3 times, and absorb its meaning, please respond to one simple question: разкажи ни ‘га острига жена си последно ?

    2. Познаваме ли се или имате навика да плещите глупости и лъжи с усещането, че това е безнаказано?
      😏
      Има интересни състави от НК по повод клевета и обида. Дори в интернет.

    3. Dude…
      1) Please clarify: какво е ‘дайвърситито’ ? Да не е някакъв вид райбер ?
      Тъкмо ми трябва нещо подобно …
      2) Какво е ‘състав от НК’ – отборът по водна топка на Калофер ? Интересно ще ми е да видя как играят момчетата (момичетата) ?

  2. Дисни са с огромни загуби по всички направления, през миналата, а и през тази година! Почти всеки техен филм през тази година е бокс офис провал, с изключение на Пазители на Галактиката 3! И ще имат още провали през тази година, които ще им костват стотици милиони в минус! Следващия голям провал ще бъде Капитан Марвел 2! В допълнение, Дисни имат стотици милиони на загуба от стрийминг платформата им, милиони абонати, отказали се по света всеки месец от Дисни+, даже мърчъндайзингът им не прави печалба през тази година! И всичко това е, защото Дисни заложиха на wоке и най-вече на джендър пропагандата! Даже се говори, че Епъл може да купят Дисни! И нищо чудно да го направят, ако последните имат още една или две години, като настоящата година!
    И това ще означава, че Дисни ще изчезнат! Което също ще значи огромен провал на wоке културата!