Още един филм от селекцията на Сънданс си проправя път към зрителите през есента – това е Cassandro на режисьора Роджър Рос Уилямс, носител на „Оскар“ за късометражния документален филм Music by Prudence и номиниран за „Оскар“ за документалния Life, Animated. Уилямс е и съавтор на сценария на новия си филм, заедно с Дейвид Тийг, а най-успешният му ход за разказването на тази екзотична история е избора на Гаел Гарсия Бернал за главната роля.

В основата на Cassandro е истинската история на Саул Армендарис, чиято най-голяма мечта е да се превърне в звезда на кеч-борбата, известна като „lucha libre“ – оформила се като стил в Мексико в началото на ХХ век и прочута с традицията лицата на борците да бъдат покрити с маски. В началото Армендарис е борец-аматьор от Ел Пасо, но се превръща в международна сензация, когато се трансформира в „Либерачи на свободната борба“ под псевдонима Касандро!

Вижте колко неотразим е Бернал като гей-атракция на кеч-тепиха!

Удивително е колко голямо е разнообразието от роли, в които е влизал Гаел Гарсия Бернал в последните две десетилетия – гледали сме го в почти всичко от дебюта му в пълнометражното кино с Amores Perros през 2000 година, навсякъде е уникален като присъствие и се раздава безусловно. От видяното в трейлъра на Cassandro може да се създаде усещането, че Бернал през целия си живот е вилнял на арената за свободна борба, а и не за първи път влиза в ролята на гей-персонаж.

Нямаме представа дали 45-годишният ни любимец лично изпълнява премятанията на тепиха, но бляскавата екстравагантна персона, в която се превръща неговият екзотичен герой, е олицетворение на думата „провокация“!

В актьорския екип на Cassandro са още Роберта Колиндрес, Перла де ла Роса, Хоакин Косио, Раул Кастийо, Ел Хиджо дел Санто и Бенито Антонио Мартинес Окасио.

След премиерата на филма в програмата на Сънданс в началото на годината, той ще бъде разпространен в избрани киносалони от 15 септември, а седмица по-късно ще може да бъде открит и в платформата Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *