„Защо не ме харесваш?“

След като са се запознали и са прекарали известно ваканционно време в гей-общност на мексиканското крайбрежие, пътищата на Себастиан и Джордан се разделят. Или поне това е намерението на Себастиан… Rotting in the Sun е филм, който спецовете определят като мета-комедия и който реши да отдели време за гледането ѝ, може да остане озадачен от колебания до каква степен историята е конструирана от документиране на реални случки и каква част от нея е дело на чиста,… гола импровизация.

Себастиан Силва е независим кинаджия от Чили, прочут със своите комедии, които не се съобразяват с ограничения в стила, жанра и изразните средства, не се притеснява да бъде директен, да дискутира „неудобни“ теми и филмите му да изглеждат сюрреалистични. Познат е на публиката и критиците с The Maid от 2009 година, но във филмографията му са още Nasty Baby (2015) с Кристен Уиг, както и споменатия от Джордан в трейлъра Crystal Fairy & the Magical Cactus (2013), с участието на Майкър Сера. Ето какво гласи синопсиса на новия му филм, в който главно действащо лице е и инфлуенсърът Джордан Фърстман.

Хитът на Себастиан Силва Rotting in the Sun, представен в програмата на фестивала Синданс в началото на 2023 година, е мрачно-забавна и свежа, дръзка комедия, която взима на прицел кинаджийският бизнес и его-маниашката съвременна култура. Депресираният режисьор Силва се опитва да разпусне в крайбрежен гей-град в Мексико, но попада на агресивно-общителния „инстаграмър“ Фърстман (и двамата играят във филма версии на самите себе си!) и Себастиан е принуден да се съгласи двамата да работят заедно по предстоящ проект. Но когато Джордан пристига в Мексико Сити, Себастиан е изчезнал! Инфлуенсърът предприема едно шантаво, непредсказуемо и всъщност квази-детективско издирване на своя партньор…

Себастиан Силва създава сценария на тази предизвикателна история с Педро Пейрано, с когото работят не за първи път заедно. Премиерата на Rotting in the Sun в кината се очаква на 8 септември 2023 година. Mubi разпространяват трейлъра на филма и очевидно са се ангажирали и като продуценти и/или разпространители – който не успее да види тази шантава история на кино, ще може да я открие в платформата за арт-кино от 15 септември 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *