Накратко, най-накрая и ние „простосмъртните” имаме възможност да видим най-новия екшън-ориентиран трейлър на суперочакваната екранизация на фантастичната класика на Орсън Скот Кард „Играта на Ендър”, който беше показан на приключилия преди няколко седмици Comic-Con. Вижте.

Окей, екшънът и ефектите изглеждат яко, но като цяло сме разочаровани от трейлъра. Силно се надяваме, че той е сглобен от „Summit Entertainment” „по поръчка” само за да се привлече традиционната, залитаща по спектакли публика и самият филм няма да е просто поредният, тъпкан с ефекти фантастичен екшън за спасяването на света (само че с деца в главните роли). Защото книгата може и да предлага един-два екшън момента, но силата ѝ е на съвсем друго място и ще сме изключително разочаровани, ако не видим на екран поне част от темите и идеите, които разглежда.

Другата причина, поради която не харесваме трейлъра, е защото хем лъже, хем е спойлърски. Знаем, че за тези, които не са чели книгата, това звучи малко странно, но тези, които са запознати с историята, ще ни разберат. Между другото, същото се отнася и за новия плакат.

Играта на Ендър

В близкото бъдеще враждебна извънземна раса напада Земята. Единственото спасение на човечеството е героизмът на легендарния командир на Международния флот, Мейзър Ракъм (Бен Кингсли). Подготвяйки се за следващата атака, уважаваният полковник Граф (Харисън Форд) и Международните войски вербуват и обучават най-надарените деца, за да намерят следващия, бъдещ Мейзър. Така Ендър Уигин (Ейса Бътърфийлд), стеснително, но гениално момче, е изтеглен от училище и записан във военния елит.

Пристигайки във Военното училище, Ендър бързо се усъвършенства и овладява все по-сложни военни игри, печелейки и уважението на останалите ученици. Скоро Ендър е избран от Граф за следващата голяма военна надежда и момчето е прехвърлено в Командирското училище. Там негов учител е самият Мейзър Ракъм, който го подготвя за епична битка, която да реши съдбата на Земята и да спаси човечеството.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валънтайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Повече подробности за проекта можете откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Аман от „единствени“, дето спасяват човечеството.
    Ако за това става въпрос във филма – баси тъпия филм. Ако за това ства въпрос и в книгата – баси тъпата книга. 😀

  2. Абе, вие още ли не сте разбрали, че в Холивуд се бачка по пределно ясна и елемнтарна формула? 100 години минаха, как така още има изненадани?

  3. Да добавя, че мен много ме забавляват формулите вече. То или трябва да спреш да гледаш филми или да почнеш да се забавляваш с тъпотата. Ето сега чакам с нетърпение Елисисисисисисуъм, Блокемамамакампа така безжалостно ще се е посрал, горкия, че имам чувството, че няма да се забавлявам така от години. 🙂

  4. Наистина първо трябва да се прочете книгата.

    Четеш, краят наближава, и тъкмо си казваш, абе тези няма ли да се бият с извънземните и опааааааа……..

    Наблегнато е на тренировките, но не вярвам във филма акцента да е върху тях!

    Важни са и сигурно ще покажат по изобретателните победи на армията на Ендър.

    Все пак хората искат извънземни, а не да гледат как деца тренират и си играят на война! 🙂

  5. @Ivcho
    А баш. Книгата е 95% игрите и промените в психиката на едно дете призвано да е водач и спасител на човечеството. Няма как да направиш летен хит от тва. Според мен феновете на книгата във всички случаи ще сме разочаровани, та по-скоро тия , които не са я чели да го направят след като гледат филма.