За по-голяма част от проектите, които проследяваме в новинарския „операционен“ поток, в един или друг момент успяваме да напишем „дочакахме!“. Такъв е случаят и с проекта на Paramount Pictures за биографичен филм, посветен на легендарния Боб Марли, за който сме споменали преди 5 години – и оттогава не сме попадали на важни ъпдейти. Но сега вече има тийзър-трейлър на Bob Marley: One Love и от него струи атмосферата на не толкова отдавна отминалите последни десетилетия на ХХ век. „Посланието е най-важно и то не може да бъде отделено от музиката. Какво е то? Мир!“ Тъжно е, че въпреки всичко, през което е минало човечеството в своята хилядолетна история, призивът за мир все още звучи толкова актуално, до и в ХХI век…

Боб Марли е една от иконичните фигури в историята на съвременната музика. Той е символ и глас на регето, което завладява света именно благодарение на неговия талант като текстописец и композитор през 60-те и 70-те години. Надяваме се сериозната отговорност, с която се е нагърбил 37-годишният британец Кингсли Бен-Адир (Peaky Blinders, One Night In Miami…, Barbie), пресъздавайки на екрана Марли, да не се окаже прекалено тежка за актьорските му рамене и ще очакваме с нетърпение следващите елементи от рекламната кампания на филма в търсене на доказателство, че ще се справи – и с ролята, и с пеенето. Известно е, че специално за филма той се е научил да свири на китара и изпълненията му са миксирани с оригиналните, познати и обичани песни. А това е официалният синопсис на филма:

Bob Marley: One Love е разказ за живота и творческия музикален заряд на един невероятен творец, който вдъхновява поколения негови почитатели с универсалното послание за любов, мир и единство между хората. За първи път на големия екран ще бъде пресъздадена историята на Боб Марли, който преодолява всякакви пречки по пътя между неговата музика и публиката… Филмът е продуциран в партньорство със семейството на Марли.

Роденият в Ямайка на 6 февруари 1945 година Робърт Неста Марли израства влюбен в музиката и заедно с групата си „The Wailers“ се превръщат в истинско попкултурно явление. Заедно със съпругата си Рита имат три деца и живеят щастливо до трагичната смърт на Боб след сериозна борба с рака през 1981 година. Във филма на режисьора Рейналдо Маркъс Грийн (King Richard) образът на Рита е поверен на Лашана Линч, а останалите роли са разпределени мужду Тошин Коул, Джеймс Нортън, Антъни Уелш, Майкъл Гандолфини, Уми Майерс, Надин Маршал и др.

По сценария на Bob Marley: One Love работят Зак Бейлин, Франк Флауърс и Терънс Уинтър. Сред продуцентите на филма са съпругата Рита, един от синовете на Боб – Зиги Марли, една от дъщерите му – Сидила, Брат Пит, Джеръми Клайнър, Робърт Тайтъл, Деде Гарднър.

Премиерата е на 12 януари 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *