Всички знаем, че няма почивка за любимеца ни Стивън Содърбърг, но проектът, за който ще говорим днес, е може би един от най-амбициозните му в последните години. Всичко, което той прави, ни е интересно и му обръщаме подобаващото внимание, но определено имаме слабост към неговите истории, в които множество герои се оплитат в някаква бъркотия. Содърбърг има способността да завърти подобни сюжети както към забавни и почти абсурдни ситуации, така и към много по-сериозен тон, какъвто е случаят и с днешната ни тема.

Новият минисериал, който продължава успешната връзка между HBO и Содърбърг се нарича Full Circle. Когато беше обявен, Содърбърг излезе с изказване, че ще търси страхотен актьорски екип, който да поеме множеството роли и в сценария и да ги изпълнят подобаващо. Смеем да твърдим, че се е справил страхотно (както винаги) в това отношение и е събрал каст, който е талантлив, но също така е изненадващ, защото не е с първите имена, за които бихме се сетили.

Въпреки че очевидно нарочно не се обявява много за сюжета, това, което е ясно е, че историята се върти около отвличането на момче от Ню Йорк. Младата агентка, която разследва престъплението ще бъде изиграна от Зази Бийтс. Тя попада на множество скрити тайни, както в семейството на родителите, изиграни от винаги силната в тежко емоционални роли Клеър Дейнс и чаровникът Тимъти Олифант, така и голяма конспирация, скрита под повърхността на заможната им общност.

Вижте трейлъра на Full Circle сега:

Криминалните истории винаги могат да бъдат забавни, но определено ги предпочитаме, когато са използвани, за да разгледат сложни тематични въпроси. Тук виждаме, че освен редовните класови борби и расови различия, ще видим и въпроси за семейството, общностите и лоялността. Скритите под повърхността тайни набъбват, никой не е това, което изглежда на пръв поглед, а напрежението се покачва – неща, които Стивън Содърбърг отлично знае как да снима и да ни покаже по възможно най-вълнуващия начин на екрана, като едновременно не забравя развитието на героите си в никакъв момент.

По всичко си личи, че Full Circle ще е пореден впечатляващ продукт от Содърбърг и Ед Соломон, с когото заедно написаха и No Sudden Move, заради което се радваме, че няма да ни се наложи да чакаме дълго време, за да го видим.

Full Circle e създаден от Стивън Содърбърг и Ед Соломон, като Содърбърг режисира всички шест епизода. В главните роли са Клеър Дейнс, Зази Бийтс, Тимъти Олифант, Джарел Джероум, Джим Гафиган, Палдут Шарма, Адиа, Шей Кол, Джералд Джоунс, Сюзан Савой, Итън Стодард и Денис Куейд.

Премиерата ще бъде на 13 юли в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *