След проблематичната продукция на Rogue One (който въпреки всичко си остава най-добрият Star Wars филм от Disney ерата), любимият ни Гарет Едуардс си взе сериозна почивка от киното, но сега се завръща на големия екран, при това не с малък и интимен филм, както предполагахме, а с бомбастичен фантастичен епос, озаглавен Създателят (The Creator).

Филмът, който доскоро беше известен и като True Love, ни отвежда насред бъдеща война между хората и злонамерен изкуствен интелект, който е детонирал ядрена бомба в Лос Анджелис. Джошуа Тейлър (Джон Дейвид Уошингтън), закоравял бивш агент от специалните сили, скърбящ за изчезването на съпругата си, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимия архитект на напреднал ИИ, който е разработил мистериозно оръжие със силата да сложи край на война… и на самото човечество. Джошуа и неговият екип от елитни оперативни служители пътуват през вражеските линии, в тъмното сърце на територия, окупирана от ИИ… само за да открият, че оръжието, което са инструктирани да унищожат, е под формата на малко дете (Маделин Юна Войлс).

Вече сме виждали един доста красноречив тийзър трейлър, който предлага абсолютно всичко, което ви е необходимо да знаете за Създателят, но ни е пределно ясно, че няма как да останем само с нея. Вчера дебютира нова реклама, която не е много по-различна, но все пак дава една идея по-разширен поглед към филма. Вижте.

Няма какво ново да добавим като коментар. Може би само по отношение на това, което казахме в началото, че сме очаквали малък интимен филм, а получаваме епика. Сега ни се струва, че  Създателят няма да е едно от тези две неща, а и двете едновременно – колкото интимен, толкова и епичен. И да, смятаме, че тези неща могат да съществуват едновременно и вярваме, че Гарет Едуардс е един от режисьорите, които са способни да го постигнат. Имаме пълна вяра в него и очакваме филма с нетърпение.

Вижте и два нови постера.

Режисьор и сценарист на Създателят (The Creator) е Гарет Едуардс (Monsters, Годзила, Rogue One: История от Междузвездни войни). В ролите са Джон Дейвид Уошингтън, Маделин Юна Войлс, Джема Чан, Кен Уатанабе, Стърджил Симпсън, Алисън Джани, Ралф Инесън, Марк Менчета и др.

Премиерата е на 29 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *