Обичаме хората от A24 не просто защото са ни показали, че могат да правят интересни и нестандартни филми. Далеч по-голямото им постижение е, че те съумяват с впечатляваща успеваемост да разпознаят и дадат възможности за изява на интересни млади артисти, чиято визия заслужава да бъде издигната над стандартния нишов инди фестивален обсег.

Вече сме споделяли първия трейлър на предстоящия Problemista, написан и режисиран от впечатляващия млад талант Хулио Торес, който изпълнява и главната роля. Днес ще ви представим още една кратка реклама на филма, защото смятаме, че това е проект, който си заслужава вниманието – визията ни се струва уникална и запомняща се, а ревютата от фестивала SXSW свидетелстват за проникновена емоционална история, която разчита на хумор и фантазия, за да се докосне до истински човешки преживявания.

Припомняме първо, че самият сюжет проследява Алехандро, който мечтае да бъде известен дизайнер на играчки в Ню Йорк. Той обаче е от Ел Салвадор и когато работната му виза е напът да изтече, единственият му шанс да остане в САЩ е ексцентричната Елизабет, изгнаница от арт света, която му предлага възможност за работа. Елизабет, разбира се, е изиграна от любимата ни и винаги различна Тилда Суинтън.

Ето я и новата реклама:

Визуалният стил продължава да е нещото, което всеки път ни впечатлява жестоко във всички реклами на Problemista. Тук обаче виждаме, че фокусът тематично ще бъде сериозно обърнат не просто към имиграционната система на Щатите, но и към необуздания капитализъм, който владее всяко едно взаимодействие в Западния свят. Тематичните нишки сами по себе си ни привличат, но именно защото са представени по този лек, приятен и визуално стимулиращ начин – не искаме никой да ни преподава сериозно по тези теми, но пък когато са представени през погледа на интересен артист, могат да ни накарат да внимаваме и дори да ги възприемем по-лесно.

Problemista е написан и режисиран от Хулио Торес (Los Espookys). В главните роли са Торес, Тилда Суинтън, RZA, Каталина Сааведра, Лари Оуенс, Грета Лий и с гласа на Изабела Роселини като разказвача.

Премиерата е насрочена за 4 август 2023 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *