Вероятно може да бъде определено като мазохистично постоянството, с което продължаваме да отразяваме Star Wars-новини. Но сме наясно, че разрастването на вселената (във всички измерения) изисква „покриването“ на тенденциите и в нашия „операционен“ поток. След затвърждаването на мнението, че Andor е най-добрият сериал в познатия сектор на междузвездните приключения и след като благородно дадохме шанс на поредния сезон на The Mandalorian, който ни остави тотално безразлични към случващото се на малкия екран, за Lucasfilmи Disney+ настъпи моментът за активно промотиране на поредния spinoff, дело на Дейв Филони – Star Wars: Ahsoka.

В пространството се появи нов трейлър на поредицата, който изненадва приятно с минимално повторение, най-вече в реплики и няколко кадри, но същевременно е доста по-generic и неатрактивен в сравнение с първата реклама от преди три месеца.

Напомняме, че превърналата се в любимка на публиката Асока Тано се появява за първи път в „Star Wars: The Clone Wars”, излъчван в продължение на шест сезона по Cartoon Network, а седмият вече е по Disney+. Героинята е падуан на Анакин, а когато учителят й тръгва по пътя към Тъмната страна, това провокира преосмисляне на всичко, което е научила, и тя постепенно се превръща във важен персонаж в паралелната, рисувана вселена на Star Wars. Когато се лансира идеята за игрална версия на сюжет, в който тя е главна героиня, масата фенове решава, че трябва именно Розарио Доусън да поеме ролята – и за всеобщо удоволствие Disney+ канят актрисата, която се включва с ентусиазъм.

Асока Тано се появи за първи път в игралните Star Warsspinoff-и в 13 епизод на The Mandalorian. Както споменахме, автор на самостоятелния сериал Ahsoka е Дейв Филони, а в роли участват още Наташа Лиу Бордизо (в ролята на Сабине Рен), Мери Елизабет Уинстед (като Хера Синдула), познатият робот Чопър, появяват се Мон Мотма, адмирал Траун, както и сериозни противници от Тъмната страна на силата. В актьорския екип са още Рей Стивънсън, Ивана Сакно, Диана Лий Иносанто, Ларс Микелсен, Иман Есфанди, любимият ни Дейвид Тенант, а сред режисьорите на отделните епизоди виждаме имената на Филони, Стиф Грийн, Питър Рамзи, Дженифър Гетзингер, Грита Васант Петел и Рик Фамуява.

След като преди известно време бе обявено завръщането на Хейдън Кристенсен в ролята на Анакин Скайуокър в екипа на Obi-Wan Kenobi, очакваме героят му да „намине“ и в тази поредица – успешно могат да му организират някой и друг флаш-бек епизод. И независимо от това дали ни харесва или не, развитието на Star Wars-вселената все така се дължи на упоритостта на Катлийн Кенеди, която е изпълнителен продуцент и на този сериал, заедно с автора му Филони, Джон Фавро, Колин Уилсън и Кери Бек, с участието на Карън Джилкрайст като копродуцент.

Премиерата на първите два епизода от поредицата Star Wars: Ahsoka е ексклузивно по Disney+ на 23 август 2023 година. Очакваме споделени впечатления!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *