Gran Turismo е едно от тези заглавия на Sony, което близо десет години се опитваше да набере скорост и да се изстреля пред светлините на големия екран. Много креативни умове се смениха, много идеи бяха заметени под виртуален килим, за да се стигне до този краен резултат. Очевидно наемането на Нийл Бломкамп за режисьор се оказва печелившият ход и филмът най-после се е превърнал в реалност.

През януари месец успяхме да хвърлим бегъл поглед към продукцията, но вече е време да видим и пълен трейлър. Премиерната дата наближава и феновете на играта със сигурност тръпнат в очакване какво ще им поднесе екипът.

Вижте и самата реклама:

За разлика от повечето адаптации на игри на Sony до този момент като The Last of Us, Uncharted или Twisted Metal, Gran Turismo няма да е преразказ на историята, а ще бъде нещо по-различно. Сценарият ще използва самата игра като основен движещ елемент за своето действие. В центърът ще е Ян Марденборо, който от геймър се превръща в успешен автомобилен състезател благодарение на уменията си по Gran Turismo. Той, заедно с още група свои връстници, стават част от така наречената Nissan GT Academy, в която са тренирани да станат истински спортисти. Любопитен факт е, че всичко това е базирано на истинска история.

В самата реклама можем да видим всички нужни елементи за една подобна спортна драма. Имаме неподкрепящи родителите; нахъсани мениджъри, готови да рискуват живота на група деца; уморен треньор, първоначално съмнявайки се в своите възпитаници, но постепенно ставайки най-верният им фен; любовна история и колегиално съперничество… Разбира се, всичко това подплатено с много напрежение, опасности и високи скорости.

Дори и никога да не сте чували за Gran Turismo като игра, то едва ли ще ви попречи да се насладите на филма без никакви проблеми. Премиерата му наближава и със сигурност ще чуем още преди да успеем да го видим на голям екран.

Режисьор на Gran Turismo е Нийл Бломкамп (Сектор 9, Елизиум, Чапи, Demonic) по сценарий на Джейсън Хол и Зак Бейлин. В ролите ще видим Орландо Блум, Дейвид Харбър, Арчи Мадекве, Дарън Барнет, Джери Халиуел Хорнър, Джимон Хонсу и други.

Премиерата е предвидена за 11 август тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Любопитен факт е, че всичко това е пълна простотия…..
    П.С. Язък а Бломкамп…

  2. Изглежда филмчето има леко друго предназначение, а по-точно, като презентация на sony pro. Ще им носи дивидент по всички техни дивизии. Добре са си направили сметката.
    Очаквам брилянтен звук/монтаж, подобен на играта.