Подозирахме, че докато стигнем до тази новина за активната работа по The Brutalist на Брейди Корбет, снимките на филма ще са приключили. След няколко години отлагане, екипът най-накрая се е озовал в Унгария, но се е наложила промяна в обявените през есента на 2020 актьори, тъй като времевите потоци на другите им ангажименти са осуетили участието им в този проект.

Новите имена са Ейдриън Броуди, Фелисити Джоунс, Гай Пиърс и Джо Алуин – те заменят Джоел Еджъртън, Марион Котияр, Марк Райлънс и Себастиан Стан, като стана ясно, че и Ванеса Кърби няма да може да участва. Независимо от промените, новата актьорска конфигурация е изключително впечатляваща и сме сигурни, че историята няма да пострада от тези рокади.

Брейди Корбет е и сценарист на The Brutalist, наравно с неговата партньорка Мона Фастволд, а в основата му е проследяване на тридесет години от живота на един творец. Ейдриън Броуди влиза в ролята на унгарския архитект Ласло Тот, оцелял от холокоста на Втората световна война, който заминава за Америка през 1947 година, заедно със своята съпруга – образът е поверен на Фелисити Джоунс. Когато се озовават в „страната на неограничените възможности“, един тайнствен и много богат клиент (Гай Пиърс) променя живота на двамата емигранти завинаги…

Напомняме, че заглавието най-вероятно е референция към специфичното движение в архитектурата от средата на ХХ век – творби на „брутализма“ често са масивни държавни и институционални сгради, които притежават яка бетонна структура и ръбати фасади.

The Brutalist е третият пълнометражен филм на награждавания и ценен от критиците режисьор на Детството на един водач и Vox Lux, със сериозен актьорски опит в телевизията и киното в последните две десетилетия. Зад камерата, подобно на предишните му два пълнометражни филма, се завръща операторът Лол Кроули; композитор е Даниел Блумберг (The World To Come), а в актьорския екип участват още Алесандро Нивола, Стейси Мартин, Джонатан Хайд, Рафи Касиди, Айзък де Банколе и Питър Поликарпо.

Сигурни сме, че в момента, в който Брейди Корбет приключи с монтажа, продуцентите и разпространителите ще направят всичко възможно за премиера на някой от престижните фестивали през 2024 година. Ще се ослушваме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *