Дълго време нищо не се чуваше за подготвяната от поне две десетилетия адаптация на една глава от романа на Брам Стокър Дракула, а именно The Last Voyage of the Demeter. Най-после обаче платната са опънати, котвата е вдигната и прокълнатият плавателен съд е готов за своето последно фатално пътешествие.

Оригиналният сценарий на Браги Шут прекара много години в на пръв поглед безкраен development hell, сменяйки режисьори и актьори по-бързо отколкото можем да ги отразяваме. В крайна сметка нещата се стабилизираха преди няколко години и Андре Овредал застана зад въображаемия рул на кораба.

Време е най-после да сложим край на това напрегнато чакане и да видим първия трейлър:

The Last Voyage of the Demeter ще разказва за пътуването на титулярния плавателен съд от пристанището в Румъния (не от Варна, според трейлъра) до Англия и трагичната съдба на неговия екипаж. Ако името все още нищо не ви говори, то позволете ни да ви припомним, че Demeter е плавателният съд, който се наема с привидно леката задача да пренесе няколко сандъка с пръст в романа на Брам Стокър Дракула. Зловещият вампир, който също се възползва от пътуването като нередовен пътник, постепенно използва малкото екипаж за храна. Корабът пристига на пристанището в Уитби без нито един оцелял. Единствено дневникът на капитана помага на властите да разберат какво се е случило.

Както може да наблюдавате и в трейлъра, Дракула тук няма да приеме изкусителна човешка форма, а ще бъде в най-първичната си и свирепа такава. Много подходящ в това отношение идва и изборът за ролята в лицето на Хавиер Ботет, който сме виждали като огромно и страшно чудовище в не един или два жанрови филма.

Вижте и чудесния официален плакат:

The Last Voyage of the Demeter е режисиран от Андре Овредал (The Autopsy of Jane Doe, Scary Stories to Tell in the Dark) по сценарий на Зак Олкевич (Bullet Train, Fear Street). В ролите ще видим Хавиер Ботет, Кори Хоукинс, Ашлинг Франчози, Лиам Кънингхам, Дейвид Дастмалчиан, Джон Джон Брионс, Стефан Капичич, Николай Николаев и други.

Корабът ще отплава към големия екран на 11 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *