Какво може да се случи когато популярна и на пръв поглед безобидна игра излезе извън контрол? На този въпрос се опитват да отговорят братята Филипо в своя режисьорски дебют Talk to Me. Двамата са популярни в YouTube благодарение на своя канал RackaRacka, но това е първият им по-сериозен опит в киното. За тяхно щастие A24 застават зад тях, а огромното количество положителни ревюта от фестивалната прожекция в Сънданс говорят силно за финалния продукт. Talk to Me в момента държи рейтинг от 97% с близо шейсет ревюта в Rotten Tomatoes, което също е много силна индикация за неговите качества.

И макар жанрът за вселяване на призраци и различни видове демони в хора да е доста изчерпан откъм идеи, братя Филипо са се постарали да държат зрителите в напрежение и да ги уплашат подобаващо. До колко са успели да постигнат това, предстои да разберем. По техните думи, за основно вдъхновение им е служил филмът на Уилям Фридкин Заклинателят, което едва ли е кой знае колко голяма изненада.

Вижте и въпросната реклама, която А24 пуснаха през изминалите дни:

За съжаление, този трейлър не успява да ни убеди в смелите думи на своите създатели за наистина стряскащ и зловещ филм, но от друга страна не е задължително рекламата да е успяла да улови добре същността на крайния продукт. Ще трябва да почакаме до края на юли месец, за да разберем.

Talk to Me обещава да комбинира в себе си страшните елементи от Заклинателят, със семейната драма и травма от филмите на Ари Астър. В центъра на сюжета е младата студентка Миа (София Уайлд), която наскоро е загубила своята майка. Тя решава да участва в популярна игра, при която участникът стиска балсамирана ръка, изрича “магическите думи” и остава призрака на мъртъв човек да обладае тялото им за деветдесет секунди. Нещата обаче се объркват и Миа бързо попада в кошмар, който може да ѝ коства душата и живота.

Вижте и официалния плакат на филма:

Talk to Me е режисиран от братята Дани и Майкъл Филипо. Сценарият е дело на Дани Филипо и Бил Хинзман. В ролите ще видим София Уайлд, Миранда Ото, Александра Йенсен, Джо Бърд, Отис Джанджи и други.

Премиерата е насрочена за 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това изглежда такава дженерик боза, че може и да е първото ла*но на а24…