Отминаващият уикенд в Лондон бе наситен с много събития. Почитателите на легендарната Star Wars вселена (невероятно е, но все още ги има!) в Европа имаха възможност да се срещнат с основните виновници за продължаващата доминация на Disney-манталитета в специалната среща Star Wars Celebration Europe 2023, в ExCel London Convention Center. Както вече споделихме, един от акцентите, представени пред 4500-те присъстващи фенове, бе новият трейлър на Индиана Джоунс и реликвата на съдбата, а сега е време да обърнем внимание и на другите новини, поднесени на форума.

Президентката на Lucasfilm Катлийн Кенеди обяви подготвянето на три филма от вселената на Star Wars, като начело на екипите са режисьорите Джеймс Манголд (Логан: Върколакът, Индиана Джоунс 5), Дейв Филони (поредиците The Mandalorian и Ahsoka) и носителката на „Оскар“ (за късометражния документален филм Saving Face) и „Еми“, канадската журналистка с пакистански произход Шармийн Обейд-Чиной (Ms. Marvel). Разпределението на историите в хронологическата линия на събитията е следната – продукцията на Манголд ще се върне в зората на ерата на джедаите, сюжетът на филма, режисиран от Филони, ще бъде част от времето на Новата република – в близост до преплитащите се линии на The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka и други поредици на Disney+, докато Обейд-Чиной ще се ангажира с разказ за събития след Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър и в нейния филм ще участва Дейзи Ридли в ролята на Рей, която ще възроди новия орден на джедаите. Като сценарист ще се включи създателят на Peaky Blinders, номинираният за „Оскар“ Стивън Найт, който заменя оттеглилите се преди време Деймън Линделоф и Джъстин Брит-Гибсън.

И както казва Кенеди (предаваме истинското значение на „захаросаните изрази“, които тя използва) „Добре, че преди няколко десетилетия Джордж Лукас създаде една вселена, която може да се разтяга във времето и пространството и да се допълва с различни сюжети, герои и истории, че да може Disney в ХХI век да прави все повече и повече пари!

* * *

Обещанието на Disney+ за премиера на поредицата Ahsokaтози август ще бъде спазено. Lucasfilm представиха трейлър с участието на Розарио Доусън в ролята на главната героиня Асока Тано (нейната първа поява бе в 13 епизод на The Mandalorian, като за феновете на анимационните поредици тя е любим герой от доста години). В новия игрален сериал, чиито автор е Дейв Филони, участват още Наташа Лиу Бордизо (в ролята на Сабине Рен), Мери Елизабет Уинстед (като Хера Синдула), познатият робот Чопър, появяват се Мон Мотма, адмирал Траун, както и сериозни противници с червени лазерни мечове, така обичани от последователите на ситските лордове. Припомняме, че Асока се появява за първи път в рисуваните Star Wars: The Clone Wars, където Анакин Скайуокър е неин учител. Тя ще се завърне в тази поредица и заедно със Сабине и Хера ще влезе в битка с учителя си. Самата Доусън много харесва своята героиня и е щастлива, че всички почитатели могат да проследят нейното развитие в различните сериали.

* * *

Почитателите на Тони Гилрой имаха възможността да видят самия него на сцената в Лондон – създател, сценарист и режисьор на поредицата Andor, предистория на една от най-добрите spin-off-вариации на тема Star Wars – Rogue One: История от Междузвездни войни, както и актьорите в главните роли на сериала – Диего Луна, Адриа Архона, Кайл Солър, Денис Гоф, Женивиев О’Рийли, Муханад Бахаир, Джоплин Сибтейн, както и неуморния, гениален Анди Съркис (чиято роля в първия сезон на Andor беше вдъхновяващо добра!). Присъстващите са имали възможността да видят ексклузивни кадри от втория и последен сезон на поредицата, която се снима в момента (екипът е стартирал миналия ноември, очаква се снимките да приключат през август) и проследява Касиан Андор до момента, в който се включва в търсенето на плановете на Звездата на смъртта. Премиерата на новите епизоди на Andor се очакват през август 2024 година.

* * *

Публиката на Star Wars Celebration Europe е осведомена и за развитието по проекта за поредица на Disney+ The Acolyte. Създателката му Лесли Хедлънд е обърнала внимание на факта, че периодът, в който ще се развива действието, е по време на Републиката – започва няколкостотин години преди сагата Скайуокър и стига до началото на Star Wars: Епизод I – Невидима заплаха. Заедно с Хедлънд пред феновете са се появили актьорите в главните роли на поредицата – Амандла Стенбърг, Лий Джун-джи, Мани Джакинто, Дафни Кийн, Джоди Търнър-Смит, Ребека Хендерсън, Чарли Барнет и извисяващият се над всички финландски актьор Йонас Суотамо, който влиза в ролята на Келнака, джедай от народа на уукитата. Обещанието за жанра на тази поредица е трилър с тайнствени обрати – джедай и неговия бивш падуан обединяват усилията си в разгадаването на поредица от криминални случаи, но откриват, че трябва да се изправят срещу зли сили, за чието съществуване не са подозирали. Премиерата на The Acolyte се очаква през 2024 година по Disney+.

* * *

По време на фенската сбирка е бил поставен и специален фокус върху поредицата The Mandalorian, чиито трети сезон в момента се излъчва по Disney+ – публиката е имала възможност да участва в дискусия със специалните гости Джон Фавро, Дейв Филони и изпълнителния продуцент Рик Фамуява. След видео-поздрав от Педро Паскал, присъстващите са посрещнали на сцената Джанкарло Еспозито, Кати Сакоф, Карл Уедърс и Емили Суалоу, които са обещали на хората в залата ексклузивна прожекция на предстоящия нов епизод.

* * *

И както вече година не се е чувало нищо конкретно около развитието по темата Skelton Crew, така самият Джуд Лоу се е появил на Star Wars Celebration, за да представи младите актьори, които му партнират в „80-тарското приключение за подрастващи в космоса“ – Рави Кабът-Кониерс, Кирияна Кратър, Робърт Тимъти Смит, като младата Райън Киера Армстронг не е успяла да се включи в празника в Лондон. Skelton Crew проследява четири хлапета, които живеят на привидно спокойна плането, но попадат на нещо тайнствено и изведнъж се изгубват в изключително странна и доста опасна непозната галактика. Да открият как да стигнат обратно у дома, като срещат по пътя си съюзници и врагове – това се оказва най-великото приключение, което биха могли да се представят.

Шоурънъри и изпълнителни продуценти на поредицата, чиито снимки все още продължават, са Джон Уатс и Кристофър Форд. Сред режисьорите са Уатс, Дейвид Лоуъри, прочутите с Оскаровия фаворит Everything Everywhere All At Once „двама Даниел“ – Даниел Куан и Даниел Шайнърт, Джейк Шрейър, Лий Айзък Чун и Брайс Далас Хауърд. Филони, Фавро и Кенеди „надзирават“ работата по сериала, чиято премиерна дата се очаква да е през 2023 година, но все още няма яснота кога точно ще се появи по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Малко по-късно беше потвърдено,че в ролята на адмирал Траун ,в „Асока“ ще бъде
    Ларс Микелсен (брат на „Ханибал“- Мадс Микелсен) .

  2. Трети сезон на Мандо- скръб и ниски рейтинги. И подигравки.
    Боба Фет- дъно
    Оби уан- трагедия.

    Като прибавим най прясната трилогия, която се оказа брутален шитсторм… Дали има накъде по зле?