Като цяло сме изцяло „за“ това да се правят амбициозни и мащабни проекти, заради което и бяхме толкова любопитни, когато първо разбрахме за т.нар. „мулти-сериал“, който братята Русо подготвят с помощта на безкрайните пари на Amazon Studios. Звучеше ни като нещо истински интересно – да направиш свързани сериали, но не по начина, по който студията понякога виждат, че нещо е успешно и решават да му направят 10 spinoff проекта, преди дори първото да се е доказало. Citadel първоначално звучеше като нещо, което само по себе си е замислено с идеята да поддържа множество сюжетни линии в различни локации едновременно.

След това излезе първият трейлър и всъщност, за голямо разочарование, видяхме, че това по-скоро ще бъде поредния бездушен, лишен от оригиналност екшън, който просо е заснет на красиви места и създателите му прекалено самоуверен са предполагали, че хората ще го харесат, дори преди публиката да успее да си изкаже мнението. Защото историята на Citadel е болезнено прозрачна – двамата най-добри шпиони на шпионска организация са били подложени на процедура, която е изтрила спомените им, но сега те се връщат обратно, бейби.

Вторият трейлър решава да се фокусира повече върху любовната история между главните герои, докато отново показва многото възможности, които бюджетът на сериала им е позволил за локации и “set pieces”.

Добре, че е Станли Тучи. Той винаги ни е бил любимец, но в един подобен трейлър ужасно много си личи как е единственият с някакъв истински забавен характер. Нямаме нищо против нито Ричард Мадън, нито Приянка Чопра Джонас, но ни се струва, че на тях им е дадено да играят най-шаблонните хиперкомпетентни шпиони, каквито сме гледали безброй пъти. Намеква се и за неминуемото „предателство“ и скрити тайни, за които можем да се досетим от километри и просто цялото нещо ни изглежда като много пари, хвърлени в това да се направи една димна завеса, която обаче дори не прикрива успешно посредствеността отвътре. А това е жалко. Добре изглеждащите екшъни със симпатични герои по принцип са нещо, което гледаме с удоволствие и имахме искреното желание Citadel да е поредния такъв. Струва ни се обаче, че точно в този проект, скуката ще ни дойде в повече, а няма достатъчно хумор и чар, която да я балансират.

Citadel е създаден от Джо и Антъни Русо, а шоурънър е Дейвид Уейл (Hunters, Solo). В главните роли са Приянка Чопра Джонас, Ричард Мадън, Станли Тучи и Лесли Манвил.

Първите два епизода ще тръгнат на 28 април в платформата Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *