Минаха години, откакто гледахме страхотния дебют на режисьора Буутс Райли Sorry To Bother You – филм, който по мрачно сатиричен, но едновременно с това и истински забавен начин, обсъждаше темата за расовите и класовите напрежения в капиталистическия свят. С него Райли демонстрира, че не просто има какво да каже, но знае как да го направи стилно, удивително оригинално и чисто и просто, мега странно. Поради тези причини, сега с надежда обръщаме поглед към новия проект на Райли и стискаме всичките палци той да не е попаднал в капана на много творци, чийто втори проект не може да достигне дори малко от качествата на първия.

Този път Буутс Райли се е захванал със сериал, наречен I’m A Virgo. Не се притеснявайте обаче, не става дума за стереотипна кифла, която прекалено много вярва в хороскопи. Историята проследява Кути, израстващ в Оукланд, Калифорния. Като типичен тийнейджър той прекарва времето си основно в гледане на телевизия и скандали с родителите си, но проблемът е, че той не е типичен тийнейджър – висок е 4 метра. В опит да го предпазят от външния свят, който не е готов за 4-метров черен мъж, осиновените му родители са го държали скрит в къщата, но един ден Кути се измъква и започва първото си приключение в широкия свят.

Вижте първия тийзър сега:

На първи поглед сериала изглежда наистина чаровна и забавна стандартна история за порастването, просто с добавената нотка на това, че тийнейджърът е гигант. Представяме си обаче, че Райли не е пропуснал да включи теми, които в този контекст моментално стават изключително важни – как един подрастващ излиза за пръв път в света, след като цял живот е бил затворен? Как се сблъсква със свят, който е известен с това, че не приветства с отворени обятия нещата, които не познава и не разбира? Докога родителската грижа е предпазваща и кога преминава в задушаваща? Как се държи един млад черен мъж, който не знае нищо за външния свят и какво да очаква от него – от хилядите му радости, до множеството му опасности?

Имайки предвид предишната му работа, имаме всяка увереност, че Буутс Райли ще се изправи срещу тези въпроси с ясна теза и множество оригинални и забавни визуални прийоми, с които да я защити.

I’m A Virgo е написан и режисиран от Буутс Райли, който е и шоурънър заедно с Це Чун (Little America, Gotham). В главните роли са Джарел Джером, Брет Грей, Кара Йънг, Алиус Барнс, Майк Епс, Кармен Еджого и Уолтър Гогинс.

Първият епизод ще дебютира на фестивала SXSW след броени дни. Целият сериал ще бъде достъпен в платформата Amazon Prime, но точна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. В опит да го предпазят от външния свят, който не е готов за 4-метров черен мъж,
    ***

    Светът обаче, очевидно е готов за 4- метров азиатец… или латино. Или бял?

    Да го духате…

  2. Изглежда доста интересно. Явно ще се гледа. Бих заложил и комедийни нотки във филма, не само споменатите сериозни теми. Би се получило доста добре.