Книжният клуб на Рийз Уидърспуун се разраства, съответно и започваме да виждаме все повече от адаптациите на книгите от него, дело на компанията ѝ Hello Sunshine. Днес ще говорим за поредната такава адаптация на книга, достигнала бестселър статус и продала се в почти 2 млн. екземпляра, която е част от селекцията на Reese’s Book Club.

Става дума за Последното, което ми каза (The Last Thing He Told Me) – романът на Лора Дейв, която поема юздите на адаптацията на собтвената си книга и заедно със съпруга си Джош Сингър, продуцент на велики филми като Spotlight и First Man, както и с помощта на Лорън Нюстадтер, друга важна част от Hello Sunshine, тримата адаптират трилъра в сериал за Apple TV+.

Историята се върти около Хана, която е лудо влюбена в съпруга си Оуен, но когато той изчезва, а ФБР и щатските шерифи се появяват в дома им и започват да задават въпроси, тя и доведената ѝ дъщеря Бейли тръгват по малкото улики, с които разполагат, за да открият истината. Колкото повече научават обаче, толкова по-ясно става, че Хана вероятно никога не е познавала съпруга си напълно, а доведената ѝ дъщеря, която е чувствала, че баща ѝ винаги ще я предпазва, не знае на кого може да се довери.

Вижте трейлъра сега:

Започваме с това, че ако се чудите откъде ви е позната доведената дъщеря, веднага ви припомняме, че това е Ангури Райс – наскоро участва в прекрасния Мер от Ийсттаун, а преди няколко години безупречно изигра наперената малка щерка на Райън Гослинг в любимия ни Любезните пичове. Другата приятна изненада, особено за феновете на Наричана още, е мини-събирането на Дженифър Гарнър и Виктор Гарбър, като за момента не знаем дали те отново ще играят баща и дъщеря.

Като цяло сюжетът на Последното, което ми каза ни се вижда сравнително стандартен като за такъв тип история, но подозираме, че вероятно има достатъчно обрати в развоя на събитията, че да задържи интереса. Освен това изборът да се направи сериал, а не филм, ни кара да си мислим, че героите вероятно ще са развити в дълбочина, което също винаги е добра новина.

Последното, което ми каза (The Last Thing He Told Me) е адаптация на едноименния роман на Лора Дейв, която е създател и шоурънър. Първите епизоди са режисирани от Оливия Нюман (Where the Crawdads Sing). В главните роли са Дженифър Гарнър, Ангури Райс, Николай Костър-Валдау, Аиша Тайлър, Аугусто Агилера, Джеф Стултс и Джон Харлан Ким.

Първите два епизода ще дебютират в платформата Apple TV+ на 14 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *