В последната година и половина отново и отново се дивяхме на невиждания списък от актьорски талант, който се включваше в новия проект на Скот З. Бърнс – антологичният минисериал Extrapolations. Напълно не сме изненадани, че толкова добри актьори искат да работят с него, като доказано име в спекулативната фантастика, пък и то по много важна и наболяла тема, която буквално всекидневно влияе на съществуването ни. Просто няма как да отречем, че такова събиране на звезди се случва рядко, така че планираме да му се насладим като истинското телевизионно събитие, което обещава да бъде.

Първо припомняме, че Extrapolationsе сериал от осем епизода на Apple TV+, с който Бърнс разказва историята на човечеството през идните стотина години и как климатичните промени се отразяват на живота по малки и големи начини. Като разпростира историята почти през целия век, Бърнс си дава възможността да разкаже отделни, но все пак свързани, истории, чрез които да ни покаже различни аспекти на климатичните промени, които се проявяват по разнообразен начин с времето и в различните точки на света. Най-важното обаче е, че те биват посрещнати от хората по различен начин и както се вижда от трейлъра по-долу, Бърнс е наясно именно с това – че героите, за които да ни пука, са единственият начин да се свържем с историята емоционално – не може просто да ни се проповядва и да бъдем насилени да ни пука за темата.

Ето го и трейлъра:

Определено сме впечатлени от това, което виждаме – очевидния много сериозен бюджет е използван за големи неща като стена около Ню Йорк, предпазваща го от приидващата вода, но пък и малки, но хитри хрумки, като това, че хората ще ходят на църква все така добре облечени, но с гумени ботуши, заради неконтролируемите наводнения.

Най-вече обаче ни привлича това, че ни се струва, че сюжетът няма да е само трагедия и мрак, които да ни съсипят с тежестта си. Напротив, личи си, че има и елементи на комедия, на любов и семейна забава – точно такъв, какъвто е животът на хората дори и в най-тежките и сериозни ситуации.

Extrapolationsе създаден и режисиран от Скот З. Бърнс. В главните роли са Мерил Стрийп, Сиена Милър, Кит Харингтън, Тахар Рахим, Матю Рис, Давид Дигс, Джема Чан, Дейвид Шуимър, Тоби Магуайър, Форест Уитакър, Ейса Гонсалес, Марион Котияр, Даян Лейн, Едуард Нортън, Кери Ръсел, Индира Варма, Яра Шахиди, Хедър Греъм и Адарш Гурав.

Първите три епизода ще дебютират в платформата Apple TV+ на 17 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *