Филмовата вселена на популярната игра на Capcom Resident Evil не може да се похвали с особено завидни резултати през последните години. След като новият филм на Йоханес Робъртс Заразно зло: Началото (Resident Evil: Welcome to Raccoon City) не успя да разпали нужните страсти, сериалът на Netflix пък беше прекратен само след един сезон. От друга страна японците бавно и методично продължават да развиват митологията и да разказват разнообразни истории посредством красиви анимирани филми.

Съвсем изненадващо през изминалите дни дебютира кратък тийзър на четвъртия опит, наречен Resident Evil: Death Island, с който Capcom се надяват да измият срама от не толкова успешния Vendetta, който се появи през 2017 година.

Вижте кратката реклама, която обещава за новите приключения на Леон и Крис и борбата им срещу необятното наследство на Ъмбрела:

Resident Evil: Death Island е директно продължение на Resident Evil: Vendetta (Infinite Darkness си остава в своята собствена Netflix вселена). Агент Леон Кенеди се завръща и този път мисията му е да спаси отвлечения доктор Антонио Тейлър, но мистериозна жена попречва на първоначалните му опити. В същото време Крис Редфийлд е изправен пред нова зомби заплаха в Сан Франциско, чийто произход е неизвестен. Общото между жертвите е, че всички те са посетили затвора Алкатраз през последните дни от своя живот. Екипът на Крис се отправя на обречена мисия към прокълнатия остров, за да разгадае мистерията.

Припомняме ви, че анимираната поредица филми стартира през 2008 година с Resident Evil: Degeneration и продължава с Resident Evil: Damnation и Resident Evil: Vendetta респективно през 2012 и 2017 година. Леон винаги е бил в центъра на действието, като на помощ са му се притичвали и други познати персонажи от необятната вселена на Заразно зло. Кратките кадри завършват със загатването на още един обичан герой, но ще трябва да почакаме до лятото, за да разберем каква ще е нейната роля в цялата картина.

Resident Evil: Death Island е режисиран от Ейчиро Хасуми (Assassination Classroom) по сценарий на Макото Фуками (Psycho-Pass).

Филмът се очаква да дебютира през лятото, но преди това феновете ще могат да се насладят на новия римейк на четвъртата част от играта, който се очаква на 24 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Уф… в първия момент като видях снимката и си викам я Жокера на Мат Рийвс от втория Батман….