Напоследък темата за нестихващия непотизъм в Холивуд е доста нажежена, особено след като New York Magazine направиха доста иронична статия по въпроса. Все пак не е лъжа, че от край време отрочета и влиятелни династии диктуват филмовата индустрия. Доста често се случва крушата да не падне по-далеч от дървото и следващата генерация да не отстъпва по брилянтност на предишната, но има и много примери, когато потомците се оказват меко казано разочароващи, лежащи на чужди лаври и обречени завинаги да вехнат в сянката на успешните си роднини.

Насред вихрещия се дебат идва новината, че главната роля в предстоящия режисьорски проект на Итън Хоук Wildcat ще заеме не кой да е, а дъщеря му Мая Хоук. Продукт на връзката на Итън с музата на Тарантино – Ума Търмън, Мая Хоук е визуално впечатляваща комбинация от острите черти на баща си и студената красота на майка си. За масовата публика Мая е най-позната с ролята си в популярния Stranger Things, но ние може да ви уверим, че с по-комплексен материал (като дебютната ѝ роля в силно пренебрегнатата BBC адаптация на Малки жени) актьорските и уменията не отстъпват от тези на мама и тате.

В Wildcat Мая ще се превъплъти в многоуважаваната американска писателка Фланъри О’Конър, а сюжетът ще проследи главно ранните години от живота ѝ като процъфтяващ писател, живеещ във ферма в Джорджия, и борбата ѝ за публикуване с издателски къщи.

Итън Хоук споделя:

Мая работи усилено от години, за да подготви този проект, и ние сме благодарни за възможността да запознаем ново поколение зрители с гения на Фланъри О’Конър. Нейните творби изследва теми, важни за всички творци – пресечната точка на творчеството и вярата, размитата връзка между въображението и реалността.

Това не е първата съвместна работа между баща и дъщеря Хоук, тъй като преди двамата са си партнирали на екрана в минисериала The Good Lord Bird. Wildcat не е и дебютът на Итън Хоук зад камерата – последно от него гледахме Blaze и скорошния му сериала The Last Movie Stars, посветен на Пол Нюман и Джоан Удуърт. Освен като режисьор Хоук ще се подвизава като сценарист заедно с Шелби Гейнс и като продуцент, заедно с Мая, чрез компанията му Under the Influence Productions. Останалите продуценти включват Джо Гудмън от Good Country Pictures, Райън Хоук, Кори Пайк, Кевин Даунс, Джон Ъруинр и Дарил Люфевр. Изпълнителни продуценти ще са Ерик Грот и Дейвид Кингланд от Renovo Media Group.

Във връзка с проекта Дейвид Кингланд споделя:

Възможността да работим със семейство Хоук, за да разкажем тази история за борба, въображение и вяра, е точно начинанието, за което Renovo е създадена. Този проект събира уникална комбинация от актьорски състав и екип, за да сподели живота и творбите на Фланъри О’Конър както с фенове, така и с нова публика.

Освен Мая Хоук звездният състав на Wildcat включва още номинираната за „Оскар“ Лора Лини, друго любимо наше „непо“ бебе Купър Хофман, Стив Зан, Филип Етингър, Рафаел Касал, Уила Фитцджералд, Алесандро Нивола и Винсънт Д’Онофрио.

Снимките на Wildcat вече текат, ала на този етап няма обявена официална премиерна дата, така че ще продължаваме да следим напредъка на проекта, а дотогава ни предстои да видим Мая Хоук в Asteroid City на Уес Андерсън и Maestro на Брадли Купър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *