Tár е сред най-добрите филми от 2022 заради безкрайно интригуващата му комплексност. Откакто дебютира във Венеция, филмът се превърна в гореща тема във филмовия дискурс, давайки на зрителите повод да го гледат отново и отново, откривайки нови измерения на дълбочините му. Самият му режисьор Тод Фийлд явно също продължава да открива нови дълбини в творението си, тъй като бе обявено, че в тазгодишния Международен филмов фестивал в Берлин ще дебютира късометражния The Fundraiser, който ще се развива „във вселената на Tár“.

Детайлите за филмчето са все още оскъдни, но Фийлд загатна, че ще видим някои познати лица, като се надяваме на завръщането на Кейт Бланшет в ролята на незабравимата диригентка, която обещава да спечели на актрисата поредния й „Оскар“. При въпроса за какво е филмът, Фийлд отговори с предполагаема ирония: „за първите три букви от заглавието.“ (FUN!) Имайки предвид, че в Tár присъства значимо количество сух хумор и в какво положение се намира Лидия в края на филма, не бихме се изненадали, ако The Fundraiser представлява някаква иронизирана кода към вече масивния филм.

Възможно е The Fundraiser да включва сцени, премахнати от оригиналния филм, за който се говори, че бил значително скъсен в обработката. Но ние лично се надяваме да получим поглед към бъдещето на тази пропаднала артистка, опитваща се да намери новото си място в света. Фийлд обещава късометражния филм да съдържа определени изненади и ние чакаме с нетърпение.

Берлинале 2023 ще се проведе на 16-26 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *