Брад Андерсън, който преди години ни поднесе прекрасни трилъри като The Machinist и Session 9, през последно време се беше фокусирал предимно върху телевизията. Рядко обръщаше внимание на проекти за големия екран, а последният му филм Fractured се появи през 2019 година директно по Netflix. Все пак сега той се завръща с нещо интересно и насочено към хорър феновете.

Новото предложение на Андерсън се казва Blood и на пръв поглед има много общо с шведския Покани ме да вляза (Låt den rätte komma in / Let the Right One In). Все пак трейлърът на филма ни представя постепенно усложняваща се ситуация, която ще ескалира в най-неприятната посока.

Вижте и самата реклама:

В центъра на Blood е младата майка Джес (Мишел Монахан), която наскоро се е разделила със своя съпруг (Скийт Улрих). Тя се премества със сина си Оуен и дъщеря си Тейлър в старата ферма на семейството си. Скоро след като се настаняват, кучето на момчето изчезва и се появява няколко дни по-късно, цялото покрито в кръв и озверено. То напада момчето, което е бързо откарано в местната болница. Възстановяването му е мигновено и чудодейно, но цената прекалено високо.

Нещо зловещо се крие в старото дърво до фермата и то вече е част от Оуен. Нови и непознати желания се надигат в младото момче, които майката много трудно успява да задоволи. Жаждата му за кръв също се превръща в сериозен проблем. На какво е готова една майка за да спаси живота на своя син?

Blood вече дебютира в киносалоните, а първите ревюта са достатъчно хвалебствени, за да проявим интерес и да му хвърлим един поглед. Брад Андерсън умее да държи зрителите на нокти и да гради бавно, но сигурно напрежението до фаталния завършек.

Вижте и два клипа, които се появиха непосредствено преди премиерата, както и плакат:

Blood е режисиран от Брад Андерсън (The Machinist, Session 9, Vanishing on 7th Street) по сценарий на Уил Хонли (Bloodline, Escape Room 2: Без изход). В ролите ще видим Мишел Монахан, Скийт Улрих, Родруго Белфус, Финли Вожтак-Хисонг, Етик Атавале, Скайлър Морган и други.

Премиерата на филма в кината беше на 27 януари, а от днес вече е достъпен и на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *