мартин скорсезе и леонардо дикаприо

Отдавна знаем, че Мартин Скорсезе и Леонардо ДиКаприо имат интерес да заснемат „Killers of the Flower Moon” – екранизация на true-crime бестселъра на Дейвид ГранKillers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI“ – и дори очаквахме снимките да започнат, след като Скорсезе приключи работата си по „The Irishman”. Но честно казано, имахме известни съмнения, че това ще се случи, тъй като не чувахме за никакво развитие, а и друг път обявени техни общи проекти („The Devil In The White City“, „Roosevelt”) не са стига ли доникъде.

Сега обаче получаваме раздвижване, което ни дава истинска надежда не само, че Скорсезе и ДиКаприо ще се заемат с „Killers of the Flower Moon”, но че това ще бъде и следващият им проект. Deadline и Variety съобщават, че двамата са подписали официално (за участие на Робърт ДеНиро не се споменава нищо) и снимките се очаква да стартират през лятото на 2019 г., като потвърждават първоначалната информация, че сценарият ще бъде на Ерик Рот („Форест Гъмп“, „Вътрешен човек”, „Мюнхен”, „Странният случай с Бенджамин Бътън”). Мартин Скорсезе ще продуцира наравно с Imperative Entertainment (които се сдобиха с правата над книгата за 5 млн. долара) на Дан Фридкин, Sikelia Productions на Ема Тилингър Коскоф, Брадли Томас и Appian Way Productions на Леонардо ДиКаприо. Ето какво казва големият режисьор:

Когато четох книгата на Дейвид Гран, моментално започнах да виждам хората, местата, на които се развива действието, екшъна и знаех, че трябва да я направя на филм. Толкова съм развълнуван да работя с Ерик Рот и отново с Лео ДиКаприо, за да пресъздадем тази наистина смущаваща американска история на екран.

За тези, които са пропуснали предишните ни новини, припомняме, че действието на „Killers Of The Flower Moon” се развива през 20-те години на ХХ век, когато индианското племе Осейдж в Оклахома забогатява, благодарение на открития в земите им нефт. Скоро обаче членовете на племето стават жертва на серия от неразкрити убийства и наскоро създаденото ФБР и младият му директор Дж. Едгар Хувър се намесват, като това е едно от първите им големи разследвания от подобен тип.

Това обаче не е цялата история, която е още по-интересна. Допълнителни подробности ще откриете в синопсиса на романа:

През 1920-те години най-богатият народ на света (на глава от населението) са членовете на индианското племе Осейдж в Оклахома. След като в земите им е открит нефт, те започват да се возят в луксозни автомобили, да строят имения и да изпращат децата си да учат в Европа. Изведнъж, един по един започват да умират, а семейството на една жена – Моли Бъркхарт, става основна мишена за убийците. Роднините ѝ умират от огнестрелни рани или отрова и това се оказва едва началото.

В последните дни на Дивия запад много от хората, дръзнали да разследват убийствата, също стават жертви. Когато смъртните случи стават 24, ФБР се заема със случая и Дж. Едгар Хувър се обръща за помощ към бивш тексаски рейнджър на име Том Уайт. Заедно те създават екип следователи под прикритие, които започват да разкриват един от най-смразяващите заговори в американската история.

Откъдето и да го въртим „Killers Of The Flower Moon” е задължителен. С подобна история и творчески екип, няма как да не сме развълнувани и да искаме филмът да се осъществи максимално бързо. Стискаме палци всичко да върви успешно и ще следим развитието на проекта отблизо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *