От самото начало следим развитието на Dungeons and Dragons: Разбойническа чест (Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves), защото сме морбидно любопитни за това малък или голям провал ще бъде той. Всъщност не е като да смятаме, че е напълно невъзможно този филм да става за гледане, има някои поводи за предпазлив оптимизъм. Но сега, когато многоочакваната адаптация на The Last of Us започна ударно, този филм дори не може да се надява на ниската летва, която до този момент имаха адаптациите на игри.

Нека обаче първо да припомним, че Dungeons and Dragons: Разбойническа чест е адаптация на световноизвестната ролева игра, която дава възможност на всеки играч да играе какъвто си иска герой във вълшебен свят. Както и преди сме споменавали, намираме за сравнително добро решение това, че авторите на филма са решили да ни разкажат просто някаква история, поставена в генерична фантастична обстановка, където има магии, друиди, паладини и дракони.

Основната причина за умерен оптимизъм ни е актьорският екип, който отново е на показ и в новия трейлър. Харесваме Крис Пайн, имаме добри впечатления от София Лилис, Джъстис Смит и Реге-Жан Пейдж, но абсолютно най-много ще се радваме на Хю Грант в поредна роля на екстравагантен злодей с хапливо чувство за хумор, което просто му се отдава дори и в невъобразимо скучни филми като Операция Форчън: Троянски кон – а тук случаят всъщност не изглежда да е чак толкова трагичен.

Със сигурност чувството за хумор е дълбоко повлияно от Marvel киновселената и това си личи отдалеч и предполагаме, че ще отблъсне някои потенциални зрители. В същото време обаче усещаме искрени намигвания към оригиналната игра, най-вече в рандъм тъпотиите, в които героите се забъркват, вместо да си гледат мисията – който е изиграл дори една кампания D&D знае, че едно от любимите неща на всяка групичка е да се отплесват във всевъзможни странични глупотевини.  

Сюжетът на Dungeons and Dragons: Разбойническа чест очевидно ще е най-стандартното възможно приключение за такъв тип филм, но стига героите да са чаровни и добре развити, а да не са всичките просто машини за шегички и един Дракс … а, прощавайте, Реге-Жан между тях, може и да се е получило нещо забавно за гледане, което да отдава истинска почит на десетилетното хоби на милиони хора по света. А дори и никое от желанията ни да не се сбъдне, пак подозираме, че героят на Хю Грант ще си струва гледането.

Dungeons and Dragons: Разбойническа чест е режисиран от Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн (Нощни игри), които са и автори на сценария, заедно с Майкъл Джилио, по играта Dungeons & Dragons на Hasbro. В ролите са Крис Пайн, Мишел Родригес, Хю Грант, Реге-Жан Пейдж, Джъстис Смит, София Лилис и др.

В България ще можем да видим филма предпремиерно още от 24 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *