Кръв във Виена (Vienna Blood) се завръща с нови забележителни мистерии по Epic Drama от 9 януари. Действието на новите три филма от криминалната драма се развива във Виена през 1900-те – „най-удивително място в най-удивителното време в последните 200 години“, средище на философия, наука и изкуства.

Брилянтният млад лекар Макс Либерман (Матю Биърд) и упоритият детектив инспектор Оскар Райнхарт (Юрген Мауер) разследват серия необичайни и обезпокояващи убийства. Необикновените психологически умения на Макс и физическата издръжливост на Оскар ги водят към разрешаването на някои от най-мистериозните случаи на австрийската столица.

Но криминалните мистерии са само отправната точка за създателите на Кръв във Виена. Ето какво споделя Матю Биърд, който е в ролята на Макс Либерман:

Това е страхотна база, върху която можеш да надграждаш с всякакви интересни културни и политически препратки. В този сезон например става дума и за модна къща, и за филмово студио за нямо кино. Тези любопитни истории могат да бъдат показани през криминалните случаи. С този жанр можеш да направиш всичко.

Ето и малко повече информация за сюжета на новите епизоди:

Третият сезон на Кръв във Виена започва през пролетта на 1908 г., когато Макс Либерман и Оскар Райнхард действат вече като утвърдени партньори в разкриването на престъпления. Животът на Макс се е променил – сега той е публикуван автор в областта на криминалната психопатия, докато репутацията на Оскар е подкрепена от успешните му разследвания съвместно с Макс.

За първи път от много време Оскар изглежда готов да допусне някого в живота си, но за Макс любовта не върви толкова гладко. Амелия Лидгейт се е завърнала в Англия, усещайки, че романтичната връзка между Макс и Клара (Луизе фон Финк) не е приключила; от своя страна, Клара е развалила годежа си и вече не мисли за брак и кариера на модна журналистка.

Трети сезон на Кръв във Виена е режисиран от номинирания за „Оскар“ и „Еми“Робърт Дорнхелм (Anne Frank: The Whole Story), а сценарият е дело на Стив Томпсън (Sherlock, Deep State, Leonardo), по мотиви от бестселърите на Фрак Талис. В главните роли на Либерман и Райнхарт отново са Матю Биърд (The Imitation Game, Dracula, Avenue 5) и Юрген Мауер (Vorstadtweiber, Tatort), а сред останалие актьори са Луизе фон Финк, Шарлийн Макена, Конлет Хил, Амелия Булмор и др.

Кръв във Виена (Vienna Blood), сезон 3 дебютира по Epic Drama на 9 януари от 22:00 часа. Новите епизоди са всеки следващ понеделник в 22:00 ч. с повторение всяка събота в 22:45 ч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *