Само преди десетина дни научихме, че Антоан Фукуа ще режисираголям биографичен филм за Майкъл Джаксън, озаглавен Michael, а вече имаме и потвърждението за най-важния кастинг – за човека, който ще „влезе в иконичните обувки“ на Краля на попа и за пореден път виждаме доказателство на старата фраза, че кръвта вода не става.   

Deadline съобщиха, че за ролята на Майкъл Джаксън е бил избран неговият племенник Джафар Джаксън – 26-годишният син на Джеремая Джаксън, брат на Майкъл и член на иконичната група The Jackson 5. Джафар няма опит в киното, но пее, танцува и пише песни от 12-годишен. Впоследствие информацията беше потвърдена от Lionsgate, Антоан Фукуа и от самия Джафар Джаксън, който сподели пост в Instagram с думите: За мен е смирение и чест да вдъхна живот на историята на моя чичо Майкъл. На всички фенове по целия свята, ще се видим скоро.

Ето какво споделя Антоан Фукуа:

Изключително вълнуващо е да гледам как Джафар вдъхва живот на Майкъл. Имаше силна духовна връзка, когато за първи път срещнах Джафар, който има естествената способност да подражава на Майкъл и страхотна химия с камерата.

Майката на Майкъл – Катрин Джаксън също има какво да каже:

Джафар е въплъщение на моя син. Чудесно е, че носи наследството на Джаксън от артисти и изпълнители.   

До този момент ние лично дори не бяхме чували за Джафар Джаксън и първият ни сблъсък с него беше в следния клип:

Не е особено коректно да съдим само по едно видео, но на база видяното в него, ще кажем, че в Джафар Джаксън не откриваме нищо от елегантността, енергията, харизмата и излъчването на Майкъл. Надяваме се да грешим и във филма да е друго, но като че ли много подобни надежди ни се натрупаха за този проект още в начална фаза.

Припомняме, че продуцент на Michael е отговорният за Бохемска рапсодия Греъм Кинг, а сценарият е дело на Джон Логан (ГладиаторАвиаторътХюгоSkyfall). Филмът ще разкрие „невиждан, задълбочен портрет на носителя на „Грами“, който се превръща в Краля на попа“ и ще изследва всички аспекти от живота на Майкъл Джаксън – от дете и участието му в Jackson 5, до най-иконичните му изпълнения, които го превръщат в най-голямата поп-звезда на планетата.

Премиерна дата все още не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *