Всички знаят сложните ни чувства към М. Найт Шамалан и много разнообразните отзиви, които неговите проекти вдъхновяват. Един е добър, друг е трагедия, следващият ни връща надеждата, а след това пак ни разочарова. Дори не знаем на кое е ред сега, така че просто обръщаме поглед към следващия, но няма да се надяваме, защото сме се разочаровали и преди.

Новият филм на Шамалан се нарича Почукването (Knock at the Cabin) и преди няколко месеца видяхме един тийзър трейлър. Сега получаваме втори, който отново едновременно иска да ни развълнува, но някак си и ни припомня да се притесняваме – защо е толкова дълъг? Защо показва толкова много? Ясно ни е, че задължителния изненадващ финал едва ли е там, но пак ни се струва сякаш виждаме прекалено много кадри.

Историята се върти около младо семейство – двойка с малка дъщеря, които отиват на почивка в отдалечена хижа в гората. Идиличната ваканция обаче е прекъсната, когато в хижата пристигат четирима непознати и разкриват, че младото семейство трябва да пожертва един от тях или цялото човечество е в опасност.

Вижте новия трейлър сега:

Въпросът за това дали щу убиеш един човек, ако можеш да спасиш много, ни е задаван и преди на кино, но не винаги жертвата е трябвало да бъде някой от най-близките. Определено сме любопитни за завъртането на очакваните роли и как хората „от гората“, всъщност не са стандартната хорър заплаха, каквито очевидно изглеждат в началото. Притесняваме се обаче и заради многото възможности този сюжет да е погъделичкал най-неприятните инстинкти на М. Найт Шамалан и да го е накарал да направи нещо крайно глупаво с развръзката (при все, че сценарият е адаптиран от книгата  The Cabin at the End of the World на Пол Трембли).

Въпреки че сме оставили всякакви надежди и ще отидем в киното с нулеви очаквания, за да се предпазим от поредното разочарование, всъщност истината е, че стискаме палци на Шамалан – когато нещата му се получават, тогава всички кино фенове печелят.

Режисьор на Почукването (Knock at the Cabin) е М. Найт Шамалан (Шесто чувство, На парчета), който е и сценарист, заедно с Майкъл Шърман и Стив Дезмънд. В ролите са Джонатан Гроф, Бен Олдрич, Дейв Батиста, Рупърт Гринт, Кристен Чуи, Аби Куин, Ники Амука-Бърд и др.

Премиерата е на 3 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. М. Найт Шамалан когато снима,…киното мълчи бе…! Никога не го подценявайте бе псевдо-кинаджии…

    1. Да, прав си. Когато излезе Последния повелител на въздуха всички млъкнаха….

    2. Хайде да пробваме с двама бащи, май сюжета няма значение,важно е да гледаме жертвоготовни гейове. Разбирам, че в САЩ имат проблем с чернокожите, хомотата и други такива, но ние в България нямаме, ние сме най- толерантната нация, на нас не ни пука за тях!

  2. Интересна история и има доста потенциал в нея, въпреки, че не знам на ккво точно да се надявам. По-скро бих заложил на реални неща и настна да се направи саможервата в името на милиарди, нм честно казано нямам ни най малка представа тзои извратеняк каква глупосто може да извъртял вместо нещо наситина сериозно.
    Все пак ми остава някаква надежда, защото тези четиримата ми оприличават на четирите конника на апокалипсита и ако нещата са в тази посока, може да излезе наистина нещо интересно.