Повсеместният стремеж да се погледне на всяка история от гледната точка на различните участници в нея ражда какви ли не идеи за филми и поредици. Един от сюжетните „потоци“ в последно време включва аферата Уотъргейт – след като Джулия Робъртс и Шон Пен влязоха в ролите на Марта и генерал Джон Мичъл (един от най-приближените хора на Никсън и съпругата му, която първа съобщава за участието на президента в скандала) в Gaslit на Starz, сега е ред на чудесните Уди Харелсън и Джъстин Теру да се включат в печално известния политически скандал като основните му провокатори в сериала White House Plumbers на НВО.

След няколко анонса за ангажимента на опитни актьори в този проект, ето и как изглеждат Уди и Джъстин в действие.

Припомняме, че главните роли в този разказ за събитията от преди половин век са отредени за Еверет Хауърт Хънт и Джордж Гордън Лиди – уж „майстори“ в защитаване на президентската институция, а всъщност основните виновници за разразилия се скандал и финала на политическата кариера на Никсън. Така наречените „the Plumbers” или екипът на „Room 16 Project” са „екип за специални разследвания”, създаден седмица след прочутото „изтичане” на документите на Пентагона, свързани с войната във Виетнам. Действията на тези „водопроводчици” –  влизането с взлом в щаб-квартирата на Националния комитет на Демократическата партия в сградата Уотъргейт, Вашингтон, целят да се спре „теча“ и (ако може) да противодействат на публикуването на секретна информация в медиите.

Сценарият на сериала, съставен от пет епизода, е по романа „Integrity“ на Игъл Крог и Матю Крог, в съчетание с публично достъпните архиви, свидетелства на времето. В ролите, освен Харелсън и Теру, са още Донал Глийсън, Лена Хейди, Киърнън Шипка, Айк Баринолц, Джуди Гриър, Тоби Хъс, Ким Коутс, Юл Васкес, Джон Каръл Линч, а също легендарните Катлийн Търнър и Ф. Мъри Ейбрахам.

Създатели и изпълнителни продуценти на „White House Plumbers“ са Алекс Грегъри и Питър Хъюк (които са отговорни за „Veep“), а единствен режисьор на всички епизоди ще бъде бившият шоурънър на „Veep“ Дейвин Мандел.

Премиерата се очаква през март по HBO

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *