Остават броени дни до вероятно най-масовото киносъбитие на годината – Аватар: Природата на водата на Джжеймс Камерън, но днес всъщност ние няма да говорим за него, а за другия страстен защитник на кино-изживяването – Кристофър Нолан. Очаква се преди Аватар да се завърти първия трейлър на многоочаквания Опенхаймер (Oppenheimer), в подготовка на което сега получаваме първи кадри от филма.

За който е забравил (макар че не можем да си представим, че след толкова време има много хора, които не са разбрали), Нолан ще разкаже историята на Дж. Робърт Опенхаймер, американският физик начело на проекта Манхатън, който в крайна сметка произвежда атомната бомба. Адаптиран от наградената „Пулицър“ книга American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин, филмът на Нолан ще разкаже за цяла група от хора (сериозно, вижте просто списъка от актьори!), които са се занимавали с този противоречив проект, но най-вече ще разглежда противоречието в самия Опенхаймер – човек, който достига върха на професията си на възможно най-голямата цена.

Първите снимки се фокусират, естествено, върху прелестния Килиън Мърфи в ролята на Опенхаймер, Емили Блънт като съпругата му Кити и Робърт Дауни Дж. като Люис Страус, председател на Американската атомна комисия, който вероятно ще бъде основният антагонист във филма.

Ни най-малко не сме изненадани, че първите кадри изглеждат страхотно, макар че не са нищо, в сравнение с това как ще изглеждат на IMAX, за където по установена Нолан-традиция, той ги е снимал с помощта на операторът си Хойте ван Хойтема (Тенет, Дюнкерк, Интерстелар). Нямаме търпение за трейлър, но за сега поне можем да се насладим на очевидния актьорски талант, който е на показ дори и в тези снимки и за който не сме се съмнявали.

Режисьор и сценарист на Опенхаймер (Oppenheimer) е Кристофър Нолан (Мементо, Престиж, Черният рицар, Генезис), който е и продуцент, заедно с дългогодишната си партньорка Ема Томас. В ролите са Килиън Мърфи, Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек,  Бени Сафди, Гари Олдман, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Премиерата ще бъде на 21 юли само в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *