Познаваме много хора, които колкото по-люта става зимата, толкова повече искат да гледат само слънчеви и щастливи филми, които да им разведряват настроението и да ги накарат да забравят за истинския студ навън. Сега обаче ще направим страстен апел тази зима да отложите тези си инстинкти за по-късно, защото има един предстоящ филм, който нямаме търпение да ни обгърне в мрака и студа си.

Естествено, говорим за The Pale Blue Eye на Скот Купър, който ще представлява неговата версия на „origin” история за Едгар Алан По. Името на американския писател е абсолютен синоним със зловещото, странното и потискащото и се радваме да отбележим, че от всички видяно досега, не просто не се разочаровахме, а продължаваме да се вълнуваме да видим и новите рекламни материали.

Ако случайно някой е пропуснал все пак, припомняме, че The Pale Blue Eye разказва за пенсионирания детектив Аугустус Ландор, изкаран от пенсия, за да разкрие убийството на млад кадет във военната академия Уест Пойнт през 1830 г. Единственият му съратник в това начинание е младият Едгар Алан По, в този момент и той кадет в академията. Неподражаемият Крисчън Бейл в ролята на Ландор работи за трети път със Скот Купър, а като По ще видим Хари Мелинг.

Вижте новият трейлър сега:

Моментално атмосферата отново ни грабва и нямаме търпение да й се насладим в контекста на разказа. Този трейлър обаче очевидно иска да ни фокусира върху другата, съвсем не по-маловажна част от историята – загадката на престъплението. Едгар Алан По е разглеждан от много литературоведи като един от основоположниците на детективския жанр, така че със сигурност разследването, в което тук е забъркан, трябва да се издигне до неговото ниво.

Въпреки че многократно сме гледали цинични детективи, изморени от света и отчаяни от човечеството, ни се струва че особеностите на етикета през XIX в. ще добавят една много интересна нотка към героя на Крисчън Бейл. По всичко личи, че отношенията между Ландор и По ще са в основата на разказа, но също така нямаме търпение да видим и второстепенните герои, които са изиграни от впечатляващ актьорски екип и отдалеч си личи, че ще са почти толкова колоритни и допринасящи за историята, колкото и главните. Можете да видите някои от тях в първите „character” плакати.

The Pale Blue Eye е  режисиран от Скот Купър (Извън пещта, Hostiles), адаптирал сам сценария от едноименния роман на Луис Баярд. В ролите са Крисчън Бейл, Хари Мелинг,  Джилиън Андерсън, Луси Бойнтън, Шарлот Генсбур, Тоби Джоунс, Робърт Дювал, Тимъти Спол и др.

Филмат ще излезе в някои кина на 23 декември, а ще бъде достъпен в Netflix на 6 януари 2023г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *