Въпреки че някои хора се оплакват от „умора от супергерои“, всъщност това е просто един от жанровете на киното в момента и в него получаваме много различни видове филми и сериали. Жанрът освен това вече е достатъчно установен и познат на публиката, че да могат да му се правят коментари, деконструкции и сатиризации, какъвто очакваме да бъде случаят с предстоящия The Franchise на НВО.

Преди няколко месеца споделихме радостта си от новината, че Армандо Янучи и Сам Мендес са се съюзили, за да направят сериал, който ще разказва задкулисната история на правенето на супергеройски филми, чрез група от хора в снимачния екип. Майсторството на Сам Мендес, съчетано с опита му във високобюджетните поредици, без съмнение ще донесе на The Franchise автентичност и качеството, с което сме свикнали да свързваме продукциите на HBO. Армандо Янучи пък ще се погрижи за вдъхновения хумор и острата сатира, каквито са били всичките му досегашни произведения. Техният екип се допълва от Джон Браун, сценарист и шоурънър, който е работил по Succession и Veep.

Новата информация, която получаваме сега, е, че за The Franchise са наети страхотни и разнообразни актьори, които ще влязат в главните роли, както и такива, които ще се появяват епизодично. Започваме с най-вълнуващото – неповторимият Даниел Брюл ще участва, което просто не би могло да бъде по-добра новина. Брюл е не просто отличен актьор, той има страхотно присъствие, гледали сме го в най-разнообразни роли и нямаме представа дали ще играе злодей или герой, което е единствено комплимент за неговите възможности. Също така към сериала се присъединява Ричард Е. Грант, който също е страхотен, но повече от това – и двамата с Брюл са част от супергеройската вселена на Marvel, т.е. ще могат да допринесат и със собствен опит към историята. Дали към този факт пък ще има мета-препратки, за момента само можем да спекулираме.

В главните роли в сериала ще видим Били Магнусен (Аладин), Джесика Хайнс (Spaced, Years and Years), Лоли Адефопи (Miracle Workers), Айзък Пауъл и Дарън Голдстийн. Повечето от тях сме гледали предимно в поддържащи или не особено високопрофилни роли, но имаме високо мнение за тях. Най-много ни харесва обаче, че са доста разнообразна група, като си представяме, че ще изпълняват и много разнообразни и ексцентрични герои, с които да се забавляваме, докато опознаваме света на високобюджетното кинопроизводство.

Ето го и официалния синопсис:

The Franchise проследява изпълнения с надежда екип, заклещен в дисфункционалния, безсмислен и веселяшки ад на супергеройските кинопродукции. Ако и когато те най-сетне приключат деня, ще трябва да се изправят пред един въпрос: това ли е новата зора на Холивуд, или последната въздишка на киното? Това фабрика за мечти ли е, или за отровни химикали?

Премиерната дата на The Franchise все още не е обявена, но очакванията са, че няма да е преди средата на следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *