Само преди няколко дни имахме възможността да видим първите официални снимки на все още неозаглавения пети филм, посветен на приключенията на Индиана Джоунс, а в мрежата вече се появиха допълнителни доказателства, че рекламната кампания набира инерция.

Както вече е известно, новите премеждия на любимия на няколко поколения археолог се случват в (не толкова) далечната 1969 година и са свързани с развитието на „Операция Кламер“ (програма на Управлението на стратегическите служби на Съединените щати, с която около 1600 германски учени и инженери пристигат в САЩ, заедно със семействата си през 1945 година; кодовото си име проектът получава заради фалшифицираните политически биографии за заобикаляне на международните споразумения за денацификация – прикрепяни са с кламери към истинските им досиета) и космическата надпревара със Съветския съюз.

Допълнително парченце от пъзела е пояснението, че Фийби Уолър-Бридж е в ролята на кръщелницата на професор Джоунс – Елена, което гарантира до известна степен възможност за предаване на знания от по-опитното поколение към ентусиазираните последователи.

Напомняме, че режисьор на дългоочаквания Индиана Джоунс 5 е Джеймс Манголд (Identity, Ескорт до затвора, Walk the Line, Логан, Пълно ускорение). Партньори на легендарния Харисън Форд са актьорите Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман и др. Това е първият филм за Инди, чийто режисьор не е Стивън Спилбърг – той е в ролята на продуцент на проекта. В създаването на сценария не участва Джордж Лукас – историята е дело на Манголд и дуетът сценаристи Джез и Джон-Хенри Бътъруърт.

Премиерата на голям екран е на 30 юни 2023 година, а трейлър ще видим свсем скоро!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Няма начин да не е успешен проект… виждат се силни фимейл образи, ерго, поредната самоцелна холивудска боза от познатия наратив, която ще настъпи поредната боксофис мотика… (след сестрата на Шерлок, племенницата на Индиана, защо да не видим и дъщерята на Бонд)

    Харисън разбира се е мухльо, поредното доказателство, как не всеки е Джак Никълсън, който знае кога да спре, за да бъде запомнен като легенда, а не посмешище…

    1. Ти си изплискал лигена от всикъде

    2. Така е Тиква. Но не по изплискал от 4-ката. Смятай какво се очаква с тази петица, в която новото нормално няма за цел да забавлява и разказва, а да ни показава и пропагандира…

  2. Тук е пълно вече с отявлени кретени, бе! Като ги чета ми се до*бава някой трол с жълта коса с лилави кичури и да държи лилав 14 pro max на селфи-видео да си ме има за спомен…
    Бахти кретените посещават тази кино-гротеска тук…

    1. А бе, Ташунко, ти нали щеше да си биеш камшика от този сайт? 😀

      Satyr73 каза:
      2022-08-23 в 23:19
      Бахти скуката в този сайт…! Напускам го до 2030… дано да е закрит до тогава🖕
      ***
      Научи ли се как се пише Взвод? Ахахаха…

    2. Глупости. Дреме ми, че си неграмотно безгръбначно, чиято дума не струва пукната пара :)))

    3. @joTo: Явно много ти дреме, щом толкова се вълнуваш от моята особа и следиш какво пиша хахаха!!!
      Тук е пълно с кретени, като теб, но нека живота е шарен…
      Пия единствено заради Дринката, че е единствения пич тук..�