Тайнствените убийства и техните разследвания винаги са били „на мода“ – в литературата, в киното, във всички медии за забавление и отвличане на мислите от досадното ежедневие. Част от пристрастията на публиката се пренасят и върху документалните разкази, посветени на реални истории, свързани с убийства и други престъпления, а ако умел сценарист успее да ги обедини и добави интересен типаж за следовател – подобна бъдеща поредица може да разчита на сериозен интерес.

Prime Video изглежда са напипали успешна конфигурация, защото са готови със сериала „Three Pines“, в който главната роля е поверена на изключителния Алфред Молина.

В основата на „Three Pines“ е поредицата романи на канадската авторка Луиз Пени, която разказва най-често за криминални случаи в Квебек, с чието разследване се ангажира главен инспектор Алман Гамаш от полицейското управление на провинцията. В конкретния случай вниманието му е привлечено от мистериозната смърт на една жена, като покрай разпитите на жителите на малкото градче се оказва, че за още два трупа няма обяснение как са се оказали бездиханни, с отнети жизнени функции.

Според официалния синопсис на сериала, в епизодите ще бъде пресъздадена „мрачна и тайнствена история, която разкрива провалено полицейско разследване на случаи, в които изчезват жени от местното индианско население, както и корупцията в сърцето на полицейското управление на провинция Квебек.“

threepinesposter_20221106

Както вече казахме, разчитаме на Алфред Молина за поддържане на сериозен интерес към този криминален сериал; в актьорския екип участват още Росиф Съдърланд, Ел-Мария Тейлфедърс, Сара Буут и др. Основен сценарист на поредицата е Емилия ди Джироламо, неин съавтор е Катрин Триджина. Режисьори на осемте епизода са Сам Донован, Трейси Диър и Даниел Гроу. Ще очакваме отзиви от онези зрители, които са почитатели на Молина и сюжети с разследване на мистериозни загадки.

Премиерата на „Three Pines“ е предвидена за 2 декември 2022 година в платформата на Prime Video.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *