На тазгодишния фестивал във Венеция имаше точно две истории, които излязоха извън чисто киноманските среди и успяха да завладеят интереса дори на масовата публика, която цялостно не се вълнува от кинофестивали. Едната, естествено, беше „ангажиращата сага“ за това кой кого и дали е наплюл. Другата – завръщането на Брендън Фрейзър.

Нямаме всъщност думи да опишем колко сме щастливи, че новият проект на любимеца ни Дарън АронофскиThe Whale” получава толкова екзалтирани реакции, да не говорим пък колко мило ни стана като гледахме как публиката аплодира Брендън Фрейзър. Отдавна сме фенове на чара и актьорските му способности, а „The Whale” е един от най-очакваните от нас филми за тази година. Сега предстои да видим дали цялата какафония наистина ще завърши с номинация за „Оскар“, както много разбирачи предричат, а всъщност истината е, че няма огромно значение. Всичко, което ние искаме да видим вече е факт – филмът ще излезе съвсем скоро, а най-сетне имаме и първи тийзър.

Припомняме първо, че „The Whale” е новият филм на Аронофски, който разказва историята на 272-килограмов мъж (Фрейзър), криещ се от света у дома си и бавно угояващ се до смърт, който получава последен шанс за изкупление като възобнови връзката с отчуждената си дъщеря (Сейди Синк).

За изненада на никого, първите промоционални кадри изглеждат истински великолепно, но то така става, когато режисьор като Аронофски се събере със стар творчески партньор  и голям талант като Матю Либатик („Pi“, „Черен лебед“, „Ной“). Това, което ни изненадва и ни радва е, че „The Whale” не изглежда толкова тежък и депресарски, колкото очаквахме да бъде от синопсиса и от цялостната естетика на Аронофски. Докато не се съмняваме, че ще има и много такива моменти, смятаме за показателно, че рекламата избира да се фокусира върху позитивното отношение на героя, паралелно с впечатляващите цитати от първите отзиви за филма.

The Whale“ е режисиран от Дарън Аронофски а сценарият е дело на Самюъл Д. Хънтър, който адаптира собствената си пиеса. В ролите са Брендън Фрейзър, Сейди Синк, Саманта Мортън, Хонг Чау, Тай Симпкинс и Сатия Сридаран.

Премиерата на филма ще бъде на 9 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Мда, тва ще е изключително напъване за миризливия оскар от страна на дарънчо, а Брендо не е нито правилният цвят, нито с интересна сексуална ориентация, така че ще си остане с номинация. И да ви кажа, само вие чакате с нетърпение подобни превзети пръдни!

    1. Ти си голям всезнайко ,колко време се напъваше в кенефа да го напишеш този идиотски коментар и превзет да бъдеш оригинален …аман от такива …палячовци …

    2. Не ми отне много време, има няма два-три часа, колкото ще е времетраенето на поредния напън на оригиналното режисьорче за още един смърдящ оскар. Разбира се, може и да греша, и дарънчо да е забравил колко е велик, и да е създал стойностен филм. 😉