След като видяхме новия трейлър на дългоочаквания „Empire of Light” на Сам Мендес, днес ви представяме още един трейлър на филм с Оливия Колман, защото колкото повече гледаме Колман, толкова по-добре. Тук обаче ще говорим за съвсем независим и нискобюджетен филм, една от няколко подобни британски продукции, които излизат тази година и са ни изключително любопитни.

Филмът се нарича „Joyride” и е описван като нестандартна ирландско-британска комедия. Историята разказва за 12-годишно момче, което бяга от баща си и случайно се запознава с упорита адвокатка, на път да повери бебето си на някой друг, който да се грижи за него. На пръв поглед определено не звучи като сюжет за типична комедия, но един преглед на трейлъра веднага ни показва, че това ще е всъщност от най-любимия ни тип комедии – такива, които с чувство за хумор разказват истински влиятелни истории, а не пръскат просто шеги самоцелно.

Филмът е режисиран от Емър Рейнолдс, досега работила по много добре приети документални филми като „The Farthest” и „Songs For While I’m Away”. Вижте трейлъра:

Гледали сме предостатъчно истории за порастване и за „намерено семейство“. „Joyride” ще следва някои от познатите стъпки, задължителни за този тип филми, но ни се струва, че той ще ни предложи достатъчно неща, които да задържат интереса ни, извън чистата ни любов към Оливия Колман. Нейната героиня изглежда наистина интересна и многопластова – жена, която не може лесно да бъде обяснена. Момчето пък не се вписва в типичното представяне на дете от нестабилен дом, а и самият сюжет звучи като да ни е подготвил изненади, чувствителни моменти, смях и сълзи. Пък и не ни трябват много причини, за да прекараме два часа, гледайки великолепни ирландски пейзажи.

Ето го и официалният синопсис:

12-годишният Мъли избягва от баща си и открадва такси, в което е шокиран да намери жена и бебето й на задната седалка. Джой е решила да остави детето си при приятелка, а Мъли се нуждае от дистанция от потъналия си в дългове баща, който се опитва да вземе парите, които Мъли носи в себе си. Двамата сложни, но любвеобилни герои – майката на средна възраст и подрастващо момче с проблеми, се отправят на пътешествие през Ирландия, като постепенно намират в един друг приятелството, любовта и обучението, от което не са знаели, че се нуждаят.

Joyride” е режисиран от Емър Рейнолдс по сценарий на Алва Киоган. В главните роли са Оливия Колман, Чарли Рийд, Локлан О’Меран, Рут МакКейб и Томи Тиърнан.

Филмът ще излезе в определени кина, както и на дигитални носители на 23 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *