През 2022 г. Киномания ще има и своето онлайн присъствие, успоредно с прожекциите в кината. И тази година домакин на онлайн селекцията е Neterra.TV+. Фестивалът ще може да се гледа от 21 ноември до 4 декември от цялата страна, като вече може да се купят и билети за един филм или за филмови пакети, които включват 3, 5, 10 или всички филми.

В Киномания 2022 има по нещо за всеки вкус: хитови заглавия от италианското и френското кино, златни класики, комедии, драма и документални филми.

Сред акцентите онлайн се открояват „Момчето от рая на Тарих Салек“. Филмът разказва историята на главния имам, който умира ненадейно пред студентите си в престижния университет на Кайро. Смъртта му дава началото на безжалостна битка за влияние кой да заеме неговото място. Майсторски политически трилър за политизацията на религията.

Друго ключово заглавие е „Млади завинаги“, копродукция между Италия и Франция от 2022 г. Филмът проследява историята на Стела, Виктор, Адел, Етиен, когато са на 20. Те са приети в прочутата актьорска школа на Патрис Шеро в „Театр дез Амандиерс” в парижкото предградие Нантер. Младостта в театъра, изживяна на пълна скорост – с цялата страст и любов.

Премиера от 2022 г. е и филмът „Брат и сестра“. Те наближават петдесетгодишнините си. Алис е актриса, а Луи – учител и поет. От 20 години те не само се отбягват един друг, а и въобще не си говорят. Но смъртта на техните родители ще пресече пътищата им.

Всички филми от онлайн селекцията на Киномания 2022 могат да се видят тук.

Филмите ще са достъпни за гледане за територията на България, без необходимост от абонамент, от 21.11.2022 г. до 04.12.2022 г.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *