Hannibal
Hannibal

Само дни след като разбрахме, че Брайън Фулър ще бъде шоурънър на за prequel сериала „Crystal Lake”, научаваме и за още едно негово, повече от вълнуващо начинание. Фулър отново ще работи с Мадс Микелсен…. но, за съжаление, не за да продължат любимия ни „Hannibal”, по който тъгуваме вече години наред. Истината е, че сме го преживели, имаме едни три сезона, които си припомняме с огромно удоволствие, а сега обръщаме поглед към нова колаборация между двама души, които вече са ни носили толкова радост.

Брайън Фулър ще напише и режисира първия си пълнометражен филм и кой по-добър партньор да си вземе от Мадс Микелсен, с когото имаха такъв страхотен успех. Новият проект се нарича „Dust Bunny” и разказва историята на осем годишно момиченце, което вярва, че чудовището под леглото ѝ е изяло семейството ѝ. Заради това тя се обръща към интригуващия съсед, когото ще помоли да помогне да я отърве от чудовището.

Звучи не просто интересно, но и с потенциал да завие в много различни посоки. Виждаме как филмът би могъл да бъде 80-тарски  тип „семеен хорър“, но едновременно с това, под повърхността на сравнително спокойното описание на сюжета, може да се крие нещо много по-мрачно. Имаме доверие на Фулър, защото той не само с „Hannibal“, но и с работата си по други жанрови проекти досега като „Star Trek: Discovery”, „American Gods”, „Heroes” и др. ни е показвал, че владее похватите на многото различни страни на жанровото кино, така че един подобен тип хорър със сигурност ще е по силите му.

За Мадс Микелсен няма какво въобще да обясняваме, човекът разцепва всяка роля, с която се заеме, без значение на злодей или герой, в блокбастър или в датска независима драма. Със сигурност ни е интересно как интензитетът, който той вкарва във всяка една своя роля, ще се съчетае на екрана с малко момиченце. Затова пък не се и съмняваме, че ще му пасне идеално да е „интригуващ“ ловец на чудовища.

Снимките на „Dust Bunny” започват през януари, така че очакваме филмът да е готов преди края на 2023г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *