Все още се колебаем как да приемем новината за подготвяното партньорство между Стивън Спилбърг и Брадли Купър – двамата имат намерение да „преоткрият“ класическия филм от 1968 година Bullitt, в който централната роля е поверена на легендарния Стив Маккуин. Като верни фенове на един от най-cool майсторите на екранни образи, луд почитател на скоростите, колите и моторите и най-високо платената филмова звезда в света от преди половин век, ще изкажем (известни) съмнения, че Купър е най-подходящият избор да „влезе в обувките“ на Маккуин.

Вярно е, че 47-годишният актьор, който има девет номинации за „Оскар“ и който в момента работи по втория си режисьорски проект Maestro, е един от от най-умелите екранни хамелеони в последните две десетилетия. Също така е вярно, че самият Спилбърг е имал желание да реализира биографичната история, посветена на Ленард Бърнстейн, но след Роди се звезда, изпълнен с вяра в Купър, му „предава“ проекта и остава в продуцентския екип, заедно с Мартин Скорсезе. Та явно вече назрява моментът, в който пътищата на Стивън и Брадли най-после ще се пресекат – двамата са обсъждали идеята за Bullitt още по време на пандемичните ограничения – и ще очакваме с интерес резултата, като не обещаваме, че няма да го сравняваме с оригинала, режисиран от Питър Йейтс.

Според информация на Deadline, творческият екип няма намерение да прави римейк на оригиналния филм, а да се фокусират върху нова идея, свързана с основния персонаж – прочутия в Сан Франциско лейтенант Франк Булит. Сценарист е Джош Сингър (Спотлайт, Вестник на властта), а сред продуцентите са Спилбърг, Купър и неговия партньор в тази дейност Кристи Макоско Кригър. Изпълнителни продуценти са синът на Стив Маккуин – Чад, както и внучката на легендарния актьор – Моли Маккуин. Много е вероятно след премиерата на Maestro да се заговори по-активно за подготовката и снимачния график на Bullitt – ще се ослушваме за новини.

А междувременно може да си припомните оригинала или да хвърлите око на трейлъра му. И между другото, въпреки многобройните опити, Маккуин не е успял да си купи прочутия Форд Мустанг G390, който кара във филма, а е известен с фанатизма си на тема винтидж возила – според сина му Чад, той е притежавал стотина класически мотора и също толкова екзотични коли…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *