Всеки, който ни познава или е гледал епизоди на видео подкаста ни Inglourious Kunts, знае, че освен любители на седмото изкуство, сме и страстни почитатели на „водата на живота“. Затова сме изключително щастливи, че след двугодишна пауза, любимият ни Whiskey Fest Sofia се завръща за своето девето издание, което ще се проведе от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. В рамките на събитието ще бъдат представени над 200 вида уиски от цял свят, специална селекция на Ром и Коняк, а най-запалените ще могат да се включат в образователни лекции и майсторски класове на топ специалисти в областта.

Ето какво споделя Младен Василев, организатора на Whiskey Fest Sofia 2022:

Щастливи сме, че след две нулеви години, се завръщаме и отново ще се срещнем, ще пием по уиски, ще си говорим и ще се забавляваме. Уиски фестът е много повече от щандове с различни напитки. През всичките тези години се стремим да изграждаме вкус и хората истински да се наслаждават на поредната глътка. За любопитните имаме лекции и майсторски класове, в които всеки ще може да опита специална селекция уиски, да научи интересни факти за производството или просто да опита напитки, които ще бъдат ексклузивно на фестивала.

Специално за Whiskey Fest Sofia 2022 в България ще дойде световно известният уиски и ром експерт Cyrille Mald. Той е посланик на Scotch Malt Whisky Society, съдия в европейски и световни състезания, главен изпълнителен директор на Rum Intelligence SAS, компанията организатор на International Sugarcane Spirits Awards. Освен това е един от авторите на Iconic Whiskey, пътеводител за уиски от 447 страници. С изброените 1000 уискита, тази книга е публикувана в 26 страни и е от петте най-разпространени книги за спиртни напитки в света. По време на събитието Mald ще изнеса два майсторски класа, които ще се проведат на 7 и 8 октомври.

302452889_474009501262270_2442511722840278870_n

Всеки посетител на Whiskey Fest Sofia 2022, който обиколи над 20 щанда в зала уиски и събере печати в своята книжка – гид ще може да участва в томбола, която ще се проведе в последния ден на фестивала. Голямата награда е пътуване до дестилерията на Jack Daniels в Линчбърг.

Всеки закупил билет ще получи професионална уиски чаша и освен на множеството напитки, ще може да се наслади на атракции като коктейли от сухия режим на САЩ, мини голф с инструктор, пура бар, разнообразна храна и множество игри с награди.

Whiskey Fest Sofia ще се проведе от 7 до 9 октомври в Sofia Event Center. На събитието се допускат само лица над 18 години. Присъствието на деца с придружител няма да е позволено.

Билети за феста и за майсторските класове може да закупите тук: https://bit.ly/3x0z5uN

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *