Минаха цели пет години, откакто научихме, че Том Ханкс ще влезе в титулярната роля на филма, за който ще говорим днес – римейк на шведската екранизация на световноизвестния бестселър на Фредрик Бакман – „Човек на име Уве”. И въпреки че не сме големи фенове като цяло на американските адаптации на чуждоезични филми (даже редовно им се подиграваме, когато биват обявени), все пак трябва да признаем, че разбираме защо хората искат да видят Том Ханкс в тази роля.

Но да започнем от там, че американският вариант носи името „A Man Called Otto”, защото името Уве наистина трудно би се вписало в техния контекст. Иначе всичко е същото – Ото е вдовец със самоубийствени помисли, който е сърдит на целия свят и е истинското въплъщение на стереотипа за киселия дядо, който вика на децата да се разкарат от моравата му. В съседната къща обаче се нанасят младо семейство с две дъщери и непрестанно позитивна, много бременна майка, които отварят очите на Ото към радостите, които животът предлага, когато позволиш на хората около теб да те докоснат.

Вижте трейлъра сега:

Този американски римейк не ни изглежда да предлага нещо повече от оригиналния филм, освен, разбира се, Том Ханкс. Ненадминатия чар на „бащата на Америка“ години наред беше впряган почти ексклузивно в положителни роли, които допринесоха към циментирането на Ханкс като 100-процентов добряк в съзнанието на цялата публика. В „A Man Called Otto” ще видим поне за малко друга негова страна, тази на раздразнен старец, въпреки че на всички краят им е пределно ясен, дори и да не сте гледали шведската версия или пък да сте прочели книгата. Самият факт, че филмът излиза около празниците, веднага подсказва какъв ще бъде тонът му – лек, приятен, празнуващ живота и връзките между хората. И в крайна сметка не можем да се оплакваме от това, от такива филми също имаме нужда.

ottopostyer_20221021

A Man Called Otto” е режисиран от Марк Форстър („Finding Neverland”, „World War Z”, „Christopher Robin”), а адаптираният сценарий е дело на Дейвид Магий („Life of Pi”, „Mary Poppins Returns”). В главните роли са Том Ханкс, Мариана Тревиньо, Рейчъл Келър, Мануел Гарсия-Рулфо, Камерън Бритън и Майк Бирбиглия.

Филмът ще дебютира в ограничен брой кина на 25 декември, а след това навсякъде – на 13 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *