След три много различни биографични филма – „Neruda”, „Jackie” и „Spencer”, Пабло Лараин започва работа по следващия си проект, който ще изследва живота на друга историческа личност, отново жена на върха на избраната си професия. Макар и много различни, трите му досегашни прояви в този жанр ни показаха, че той се интересува не просто от дълбокото изследване на героите, но и от това да разширява границите на познатия на всички формат на биографичния филм.

Новият му субект ще бъде легендарната оперна певица Мария Калас, а в нейната роля ще видим Анджелина Джоли. Тази комбинация от актриса, режисьор и тема просто няма как да не ни заинтересуват, въпреки че със сигурност имаме и страшно много въпроси за този проект. Това обаче само показва, че от сега любопитството ни е раздвижено, представяме си какво ще стане по-нататък, когато започваме да виждаме и първи кадри.

Джоли ще изиграе Мария Калас в последните ѝ години, когато тя е изолирана в Париж и (вероятно най-важното, за да сработи този кастинг) е преживяла драматична загуба на тегло, на което се отдава и промяна в гласа ѝ, причинила преждевременното приключване на кариерата ѝ. Въпреки че, както и преди сме споделяли, Анджелина Джоли никога не е била сред любимите ни актриси, този проект ни се струва повече от любопитен и ще ѝ стискаме палци, макар че за момента не сме напълно убедени, че тя е най-правилният избор (но и за Кристен Стюарт не бяхме, преди да видим „Spencer”).

От една страна, изследването на един такъв герой след като те са преминали пика на успеха си и със сигурност не могат да се върнат към него, със сигурност ще е интересно от гледна точка на характеризацията. От друга страна обаче, не можем да си представим филм за оперна певица, който съвсем да не показва оперно пеене. Не сме убедени така или иначе във вокалните качества на Джоли, но дори и тя да може да пее много добре по принцип, оперното пеене е тотално различно. Калас е била една от най-известните и популярни оперни певици в света, иконична представителка на професията си, не виждаме никакъв начин да не бъдат показани дори само във флашбек сцени някои от най-известните ѝ роли.

Интересно ни е също така доколко ли Пабло Лараин ще се интересува от скандалната ѝ връзка с милионера Алексис Онасис – особеното съвпадение между предишната му муза Джаки Кенеди и новата.

Ето какво казва Лараин за проекта:

Да имам възможността да комбинирам две от най-големите ми страсти, киното и операта, е дългоочаквана мечта. Да го направя с Анджелина, която е един върховно смел и любопитен артист, е пленителна възможност, истински дар.

За момента официална дата за старт на продукцията не е обявена, но очакваме филмът да се появи за следващия награден сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *