От известно време не бяхме попадали на проект, за който Netflix използват разпознаваемата си маркетингова стратегия, която в един момент виждахме постоянно. За много филми и сериали те пускат първо висококонцептуален тийзър, който обикновено има само косвена връзка с централната история, а известно време след това завъртат колелото на истинската си машина за реклама, използваща вече традиционни трейлъри, постери и пр. Завръщането им към този модел ни кара да си мислим, че вероятно са много развълнувани за предстоящия им сериал „The Watcher”, което е очаквано, имайки предвид колко е плодовита съвместната им работа с Райън Мърфи досега.

Припомняме, че „The Watcher” е базиран върху истинската, невероятна и (признаваме) повече от любопитна история на семейство Броудъс, които купуват уж мечтаната си къща, в която да отглеждат децата си. Скоро обаче те започват да получават заплашителни писма от подател, наричащ себе си „Наблюдателят“, който изпраща завоалирани и неясни заплахи като „наблюдавам ви“ и „къщата няма да хареса това решение“.

Главните роли в сериала се изпълняват от Наоми Уотс и Боби Канавале, но за момента те не се появяват в тийзъра. Първата реклама е видео тур на къщата, както би изглеждала реална обява за продажба на недвижим имот. Брокерката е Дженифър Куулидж, която всички познаваме от „Приятели“ и която наскоро направи сериозно завръщане, благодарение на „The White Lotus”. Куулидж ни развежда из луксозния имот, демонстрирайки ни отличителното си чувство за хумор, и от време на време вкарва по някоя друга реплика, която ни напомня каква е истинската тема на „The Watcher”. Вижте.

Особената атмосфера на тийзъра, както и самото решение да рекламират по този начин, наистина ни привлича и е своеобразен атестат за увереност в проекта – вниманието към детайла, което се изисква да се направи истинска обява на къщата в реален сайт за недвижими имоти, ни показва, че на Netflix им пука за „The Watcher” и са готови да му отделят допълнителни средства за маркенинг. Самата история освен това е достатъчно любопитна, така че да дадем поне първоначален шанс на сериала, макар и не винаги да харесваме продуктите на Райън Мърфи.

The Watcher” е написан от Райън Мърфи и Иън Бренън, които работят отдавна заедно по сериали като „Hollywood”, „The Politician” и „Ratched”. В главните роли ще видим Боби Канавале, Наоми Уотс, Мия Фароу, Марго Мартингейл, Тери Кини и др.

Премиерна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *