Предвид факта колко много харесахме „Бащата” на Флориан Зелер (наредихме го сред любимите ни заглавия от 2020 г.), знаехме, че просто няма как да пропуснем предстоящите проекти на френския режисьор и драматург. Обявяването на следващия му филм не се забави, а сега вече имаме и първи трейлър на втората част от своеобразната трилогия (историите не са пряко свързани помежду си) от негови пиеси, които Зелер адаптира и режисира собственоръчно.

Припомняме, че новият филм се нарича „Синът” („The Son”) и ще събере отново Зелер с Антъни Хопкинс. Този път обаче иконичният актьор ще заеме поддържаща роля, а главните действащи лица ще бъдат Хю Джакман, Лора Дърн и Ванеса Кърби. Историята проследява сложните отношения в семейство, където бащата (Джакман) живее с по-младата си партньорка (Кърби) и невръстното им бебе, когато на вратата му се появява бившата му жена (Дърн), която води синът им – тийнейджър с тежки поведенчески проблеми.

Вижте трейлъра сега:

Семейната драма, разбира се, ще ни бъде интересна, но повече от това смятаме, че силата на „Синът”, загатната още от тази реклама, ще бъде в изследването на различните динамики между героите. Естествено, на преден план ще бъдат отношенията на бащата и големият му син, които явно ще бъдат разглеждани в сегашно време и чрез носталгични погледи към по-лесното минало. Едновременно обаче виждаме отношения между доведения син и втората съпруга, тези между бившите съпрузи и вероятно най-интересно – отношенията между главния герой и собствения му баща, които със сигурност се отразяват на връзките му с останалите хора около него. Освен това намираме за страхотен контраста между личния и професионалния живот на героя – изглежда ни като тема, която всеки един човек може да разбере и почувства лично.

Нямаме съмнение, че страхотният актьорски състав ще ни представи сложността на героите и техните връзки в цялата им комплексност и ако „Синът” е дори близо до нивото на „Бащата“, нямаме съмнение, че ще го заобичаме.

Синът” („The Son”) е режисиран от Флориан Зелер, който адаптира собствената си пиеса с помощта на Кристофър Хамптън. В главните роли са Хю Джакман, Лора Дърн, Ванеса Кърби, Антъни Хопкинс и Зен МакГрат.

Филмът първо ще бъде показан на 7 септември на фестивала във Венеция. У нас ще можем да го видим на 21 октомври в рамките на Синелибри. Широката кино премиера ще бъде на 11 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *