Този уикенд се провежда D23 Expo и вече има (а се очаква и още повече) тонове любопитна информация и рекламни материали за всевъзможни Disney проекти, един от които е поредната игрална версия на обичан анимационен филм на студиото – „Малката русалка” („The Little Mermaid”). Проектът беше в развитие доста дълго време, но продукцията вече е на финалната права с премиера, фиксирана за 26 май догодина, и дори вече имаме първи тийзър трейлър.

Припомняме, че режисьор на адаптацията е често работещият с Disney Роб Маршал, а в ролята на русалката Ариел влиза Хали Бейли – избор, който (с право или не) предизвика доста вълнения в интернет. Вижте тийзъра, който не разкрива кой знае колко, но ни дава първия поглед към любимия на милиони морски свят и разбира се, към самата Ариел и прекрасния ѝ глас.

Не знаем какво бихме могли да видим като реклама, което да ни ентусиазира за някоя от безбройните игрални адаптации по анимационни класики, които Disney бълват на конвейер, особено след прясно-прясното разочарование „Пинокио“ на Робърт Земекис. Разбира се, не всички са чак толкова лоши, но дори и по-приемливите са бездушни и им липсва искрата на оригинала, и няма нито една причина да смятаме, че „Малката русалка” ще бъде нещо по-различно.

Ще почакаме по-дълъг трейлър, но не разчитаме на нищо – най-много да се зарадваме, ако разпознаем някой любим елемент, което е най-евтиното възможно нещо при подобен тип проекти.

lm20220909

Режисьор на „Малката русалка” („The Little Mermaid”) е Роб Маршал („Чикаго“, „Мемоарите на една гейша“, „Вдън горите”, „Мери Попинз се завръща”), по сценарий на Джейн Голдман („Звезден прах“, „Kick-Ass“) и Дейвид Магий („Пътят към Невърленд“, „Животът на Пи“), вдъхновен от приказката на Ханс Кристиян Андерсен. В ролите освен Хали Бейли като Ариел ще видим (и чуем) Джона Хауър-Кинг (принц Ерик), Хавиер Бардем (цар Тритон), Нома Думензвени (царица Селина), Мелиса Макарти (Урсула), Джуд Акувудике (Гримсби), Давийд Дигс (Себастиан), Джейкъб Трембли (Флаундър), Акуафина (Скатъл), Лорена Андреа и Кайса Мохамар като специално създадените за филма Перла и Карина и др.

Премиерата е на 26 май 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Само Господ знае и разбира какви теми ги вълнуват кинотворците отвъд океана, но тяхното Black lives …., гей персонажи, Me too и т.н. само хвърлят кал върху киното като изкувство. Ако някой иска филм с негри, да екранизира приказка/роман с такива персонажи. Тук още трейлърът ме отказва от филма. 🤦🏻

  2. С това копаят дъното буквално…
    Да направят и един филм за МЛ Кинг с бял в главната роля, като са толкова либерални пед*ли…