HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter разпространиха първия официален трейлър на документалния филм „Нямаш място в нашия град” на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова. Филмът се фокусира върху футболна агитка от родния град на режисьора – Перник. Героите му са отдадени на успеха на своя отбор. За тях това е цел, в която виждат възможност Перник да се асоциира отново със силата и сплотеността на миньорите, характерни в десетилетията му на процъфтяващ индустриален град.

Нямаш място в нашия град“ ще има своята стрийминг премиера на 6 октомври в над 20 територии в Европа, като преди това ще бъде представен за първи път у нас на фестивала София ДокуМентал, а в последствие ще получи и широко киноразпространение в страната. Трейлърът предава динамиката и емоционалността на филма и контрастите на средата, в която живеят героите.

Отбор, безредици, доверие, семейство… са думите, които изпъкват в трейлъра и те задават посоката, но далеч не всичко, което да очакваме от „Нямаш място в нашия град“, чието действие се развива в Перник. Освен вълнуваща история, филмът-наблюдение дава и стимул за размисъл над множество социални и исторически теми, без да дава готови отговори – оставяйки зрителите сами да достигнат до своите заключения.

След изключителните си селекции на едни от най-добрите международни фестивали из цяла Европа, „Нямаш място в нашия град“ ще дебютира и на родния София ДокуМентал. Официалната първа прожекция е планирана за 20 септември под купола на „Ларго София“ от 20:00 часа, където ще присъства и Ханка Кастелицова, изпълнителен продуцент от страна на HBO Мах, както и целият екип на филма. Втората прожекция в рамките на фестивала е на 26 септември в кино „Люмиер Лидл“, отново от 20:00 часа, като тя ще бъде последвана от среща-разговор със създателите на филма. И за двете прожекции могат да се намерят ограничен брой билети в свободна продажба.

Нямаш място в нашия град“ ще има и национално киноразпространение, като премиерната дата в киносалоните е 23 септември. Появата на български документален филм на голям екран е по-скоро рядкост и заявка за потенциала на филма да привлече широка аудитория.

mnvg620220904

Нямаш място в нашия град“ на Smarty Pants Shooter е четвърта документална копродукция на HBO от България и първа под стрийминг марката HBO Max. Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery от 6 октомври в над 20 държави.

Режисьор и оператор на „Нямаш място в нашия град“ е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Двамата са и сценаристи, наравно с Мариана Събева. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов, а звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Постпродукция – Концепт студио.

Филмът ще бъде наличен на всички територии на HBO в Европа (над 20), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *