Ако погледнем в речника, дефиницията на понятието „scream queen” гласи, че това е актриса, която е известна или с едно паметно участие, или с няколко роли във филми на ужасите и чийто героини са уплашени и под заплаха. Легендарни актриси, които са си изградили подобна репутация, са Фей Рей и Джанет Лий, но може би най-яркият пример е Джейми Лий Къртис (която освен всичко друго е и дъщеря на Джанет Лий) с образа си на Лори Строуд в поредицата „Хелоуин“.

В днешно време обаче понятието се използва твърде лековато и всяка новоизгряваща звезда, участваща в хорър филм, бива набеждавана за „кралица на писъка“, а ако трябва да бъдем честни, актрисите истински заслужаващи този „приз“ в последните години се броят на пръсти. Една от тях е Майка Монро, която не един път е била част от хорър проекти с огромен шанс за придобиване на статут на култови класики, като ярък пример е „It Follows”. Тази година Монро отново привлече вниманието на критиците с хладнокръвния трилър „Watcher”, който беше високо оценен на фестивала в Сънденс, но това няма да е всичко, което ще видим от нея тази година.

Става дума за описвания като sci-fi трилър „Significant Other”, който ни среща с младата двойка Хари (Джак Лейси) и Рут (Майка Монро), които са предприели поход дълбоко в горите на тихоокеанския северозапад. Подозрения и страх обаче се прокрадват, когато те започват да се съмняват, че не са съвсем сами в гората.

Трейлърът е необичайно загадъчен за днешните стандарти и не разкрива повече, отколкото ни се иска да знаем. Намекнато е, че действието вероятно ще се развива в две времеви линии – след случилите се злополучните събития и това, което е довело до тях, както и че източникът на ужаса е по някакъв начин свръхестествен. Това е и всичко, което ние имаме нужда да знаем. Няма как да бъдем сигурни колко стойностен ще се окаже „Significant Other”, но не може да му се отрече, че има обезпокояваща и едновременно интригуваща атмосфера. Само времето обаче ще покаже дали това ще е поредният хорър успех в кариерата на младата Майка Монро.

 

so1-20220922 so2-20220922 sop-20220922

Филмът е част от плана на Paramount за развитие на стрийминг платформата им чрез пускане на повече оригинални продукции, наблягайки особено на трилъри и хоръри. Режисьори и сценаристи са дуото Дан Бърк и Робърт Олсен, които вече са работили с Монро по друг техен проект „Villains”. В ролята на продуцент пък влиза Дан Каган, а Дана Файнару и Хеймиш Райт са изпълнителни продуценти.

Премиерата на „Significant Other” ще бъде ексклузивно по Paramount+ на 7 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *